Το μήνυμα και το όχι του Ερντογάν στον Τραμπ για τους S-400: Δεν θα γλείψω εκεί που έφτυνα…

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ) με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (Α) στο Τατζικιστάν. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Δεν θα γλείψω εκεί που έφτυνα… Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τελείωσε το θέμα του ρωσικού συστήματος S-400. Πρόσθεσε ότι οι S-400 θα φτάσουν στην Τουρκία από τη Ρωσία το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου και αυτό είναι μία τελειωμένη ιστορία.

Στο δρόμο της επιστροφής από την Ασιατική Διάσκεψη Κορυφής, που έγινε στο Τατζικιστάν, ο κ. Ερντογάν είπε ότι μία στροφή στο θέμα αυτό -ευνοεί την ακύρωση της παραγγελίας, όπως ζητούν οι Αμερικάνοι- δεν θα άρμοζε στην προεδρία και στο αξίωμά του.

Μιλώντας για τη σχέση του με τη Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: “Η διμερής σχέση μας με τη Ρωσία βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο”. Πρόσθεσε ότι θα επισκεφθεί την Κίνα στις 2 Ιουλίου και ενώ θα αρχίσουν να φτάνουν στην Τουρκία οι S-400.

“Tο 2019, οι εξωτερικές υποθέσεις θα είναι έντονες”, είπε αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον επηρεάζουν όταν πρόκειται για θέματα της Τουρκίας. Είπε:

“Όταν μιλάω με τον Τραμπ, βλέπω ότι μιλάει διαφορετικά. Θα περιμένουμε υπομονετικά μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Θα έχουμε μία μακρά συνάντηση με τον κ. Τραμπ στη σύνοδο των G-20. Εάν κάποιος από το χαμηλού επιπέδου προσωπικό (από την πλευρά των ΗΠΑ) λέει διαφορετικά πράγματα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε με τον Τραμπ για να προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Τσαβούσογλου: Ιδιαίτερα προκλητικό βήμα η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: