Με εντολή του Ερντογάν: Άθλιο πυροτέχνημα του κατοχικού καθεστώτος για τα Βαρώσια

Η κατεχόμενη Αμμόχωστος φωτογραφημένη από την ακριτική Δερύνεια. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
‘Ηρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι που ανακοίνωσε ένα νέο πυροτέχνημα εκ μέρους της κατοχικής δύναμης Τουρκίας:

  • Την απόφαση του παρόνομου κατοχικού καθεστώτος για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε “καταγραφή” των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Θυμίζουμε ότι ο Οζερσάι είναι το τσιράκι του Ταγίπ Ερντογάν στισ κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και εκτελεί πάντα τις εντολές του. Έχει ήδη βγάλει από το παιγνίδι τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πρόκειται για ένα άθλιο υπόγειο κτύπημα του κατοχικού καθεστώτος, που γνωρίζει ότι για την ανοικοδόμηση των Βαρωσίων χρειάζονται πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία και δεν υπάρχουν.

Η ομάδα θα διαπιστώσει, είπε ο παράνομος ψευτο-“υπουργός”, τα περιουσιακά στοιχεία των βακουφίων, ποια είναι τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, θα τα καταγράψει σε μια έκθεση που θα δοθεί στον ίδιο. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, θα καθορίσουν την πολιτική – όπως ανέφερε – που θα ακολουθήσουν στα Βαρώσια. Στην ομάδα αυτή, είπε, θα «επωφεληθούν από ονόματα που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αρένα».

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι το παράνομο κατοχικό καθεστώς θα ενεργήσει με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμαστούν με βάση την απόφαση, πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

Θα ενημερώσουν επίσης, είπε, την επόμενη περίοδο και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αλλά και την παράνομη ψευδο-«βουλή» σχετικά με το θέμα.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρθηκε και στο μαρωνίτικο χωριό Καρπάσια λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν τα συμβόλαια και κάποιοι που μένουν σε σπίτια στο εν λόγω χωριό θα μετακινηθούν. Έτσι, είπε, μικρός μεν αριθμός αλλά περίπου 10-15 σπίτια θα μπορέσουν να επιστραφούν σε Μαρωνίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΟΖΕΡΣΑΙ

Με στοιχεία ΚΥΠΕ

Θετική εξέλιξη οι αποφάσεις για την Τουρκία, λέει ο Αναστασιάδης: Να ελεγχθεί η Τουρκία…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal