Ο κατοχικός Οζερσάι λέει ότι είχε κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον κ. Αναστασιάδη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Είχαν κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο παράνομος ψευτο-«υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού για το θέμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά την συνεδρία του παράνομου ψευτο-«υπουργικού συμβουλίου», του οποίου εκτελεί και χρέη παράνομου ψευτο-«εκπροσώπου», ο κ. Οζερσάι είπε:

Πριν λίγο καιρό «συναντηθήκαμε μαζί με τις συζύγους μας σε κοινωνικό γεύμα. «Δουλέψαμε μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μεγάλη περίοδο και γνωρίζω τον Αναστασιάδη γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε μαζί με τις συζύγους μας. Το έκαναν θέμα, λυπάμαι γι’ αυτό».

Ενημέρωσε είπε, όπως άρμοζε τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό» και το παράνομο «υπουργικό συμβούλιο» λέγοντας ότι και ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα πριν κάποιο διάστημα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αλλά αυτόν ως παράνομο «υπουργό» δεν τον ενημέρωσε κανείς.

O κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι όταν ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε για στρατηγική συμφωνία το έγγραφο Γκουτέρες (πέρυσι τον Απρίλιο) ο ίδιος το έμαθε από τον Τύπο και όχι από τον κατοχικό ηγέτη. Ανέφερε επίσης ότι ο Ακιντζί είχε μοιραστεί με τον (Ε/κ) συνομιλητή του χάρτη (στο Μοντ Πελεράν 1) στο πλαίσιο των συνομιλιών, χωρίς να γνωρίζει η παράνομη «κυβέρνηση», που δεν είχε εμπλακεί σε αυτόν, ούτε και η παράνομη «βουλή».

Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ υγιής η προσέγγιση να κάνεις παράπονο επειδή δεν σου δόθηκε πληροφόρηση για το περιεχόμενο ενός κοινωνικού δείπνου, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι λέγοντας ότι παρέθεσε δύο τρία παραδείγματα που ο κ. Ακιντζί δεν ενημέρωσε τον παράνομο «υπεξ». Το να παίρνει (ο κ. Ακιντζί) όχι το άτομο που ήταν στο γεύμα για να ρωτήσει αν αυτό έγινε ή όχι, αλλά τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό» και μετά να κάνει δημόσια δήλωση, είναι ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως έγινε κάτι στα κρυφά, ρωτήθηκε ο ίδιος ως παράνομος «υπεξ» και δεν απάντησε, πράγμα που θεωρεί – όπως είπε – «εκτός κρατικών θέσμιων και σοβαρότητας», όπως ακριβώς ανέφερε και ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Οι επαφές του το περασμένο διάστημα, συνέχισε, είχαν ως αποτέλεσμα την παράδοση των καταζητουμένων για φόνο «και αν αυτός είναι λόγος ανησυχίας, αυτό μας λυπεί». Κάποια αποτελέσματα, ανέφερε, γίνονται με ανεπίσημες επαφές και κρυφούς χειρισμούς.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Συναντήθηκε ο Αναστασιάδης κρυφά με τον Οζερσάι; Συζήτησαν για συμφωνία “δύο κρατών”;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: