Εντός λεπτού σιγή και… θόρυβος στη μνήμη του Νίκι Λάουντα στο γκραν πρι του Μονακό

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν την έναρξη του κυριακάτικου (26/05) γκραν πρι του Μονακό, στη μνήμη του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή, Νίκι Λάουντα, ενώ μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει και ένας θορυβώδης αποχαιρετισμός από τον κόσμο.

Ο Λάουντα, ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και χαρακτήρες που ανέδειξε η Formula 1, ο οποίος επέστρεψε μετά την φωτιά που πήρε το μονοθέσιό του στο γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ το 1976, για να κατακτήσει στη συνέχεια άλλους δύο τίτλους, μετά τον πρώτο με την Ferrari το 1975, απεβίωσε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 70 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Formula 1, ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί στις 14:53 (τοπική ώρα), δεκαεπτά λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στο Πριγκιπάτο. Οι 20 οδηγοί και οι αξιωματούχοι που συνήθως στέκονται σε στάση προσοχής στο πλέγμα εκκίνησης για τον εθνικό ύμνο θα πλαισιωθούν από μια ομάδα σύγχρονων και ομοτίμων του Λάουντα, ο καθένας εκ των οποίων θα κρατά από ένα κόκκινο καπελάκι στη μνήμη του Αυστριακού.

Ο Λάουντα, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, ήταν γνωστός για το κόκκινο καπελάκι που φορούσε, για να κρύψει τα εγκαύματα του από το ατύχημα του 1976. Οι οπαδοί στις εξέδρες κλήθηκαν να καταβάλουν το δικό τους αφιέρωμα στον δις νικητή του γκραν πρι του Μονακό, στο γύρο που ακολουθεί μετά τον τερματισμό.

«Μπορούν είτε να φορούν ένα κόκκινο καπελάκι, είτε να εμφανίσουν ένα μήνυμα σε ένα πανό ή απλά να χειροκροτήσουν, ενώ όσοι παρακολουθούν από τα γιοτ στο λιμάνι καλούνται να κάνουν θόρυβο με τις κόρνες τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Mercedes, η McLaren και η Ferrari έχουν ήδη αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητά τους αφιερωμένα στον Λάουντα, ενώ τα μέλη της γερμανικής ομάδας θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required