2ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας–Κύπρου στη Λευκωσία

File Photo: Οι αξιολογητές της UNESCO Δρ. Mahito Watanabe και ο Δρ. Jean-Luc Christophe Desbois, με τον Καθηγητή Ν. Ζούρο (Δ) που τους ενημερώνει μπροστά από σήμανση του Γεωπάρκου Λέσβου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Συνέδριο για την ανάδειξη και προβολή της γεωλογικής και μεταλλευτικής κληρονομιάς, την προώθηση της γεω-εκπαίδευσης και τη γεω-τουριστική ανάπτυξη περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο, που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 16-18 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

  • Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου διοργανώνουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, σε συνεργασία με την Κυπριακή και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους.

Όπως αναφέρεται, σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών στην Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και συγκεκριμένα της περιοχής Τροόδους Κύπρου και των περιοχών της Ελλάδας: (α) Νήσου Λέσβου, (β) Ψηλορείτη, (γ) Χελμού-Βουραϊκού, (δ) Βίκου-Αωού και (ε) Σητείας.

  • Επίσης, θα παρουσιαστούν πτυχές του Παγκόσμιου Προγράμματος της UNESCO για τα Γεωπάρκα «UNESCO Global Geoparks», που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και ειδικότερα την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την εκπαίδευση και την αειφορία, την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη τέτοιων περιοχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ στις 18 Μαΐου 2019 θα γίνει ξενάγηση σε χώρους του Γεωπάρκου Τροόδους.

15/05/2019 15:28
ΚΥΠΕ
Λευκωσία – Κύπρος

Εντατική προετοιμασία για την τουριστική περίοδο ξεκινά το Υφυπουργείο Τουρισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: