File Photo: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, @tcsavunma

Κοιμάται και ονειρεύεται ο Ακάρ: Ζήτησε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τις οποίες ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο προκλητικός και ανιστόρητος Τούρκος Υπουργός είπε ότι:

«Πρέπει να δοθεί τέλος στις παραβιάσεις που είναι αντίθετες με τις συνθήκες, τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχιστεί το μή αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών αυτών. Αναμένω από τον αγαπητό μου φίλο, τον Έλληνα ομόλογό μου στο πλαίσιο των ειλικρινών, εποικοδομητικών επαφών και των σχέσεων καλής γειτονίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε αυτό όσον και στα άλλα θέματα. Διαφορετικά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία σέβεται πάντοτε τις διεθνείς συμφωνίες. “Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Αναμένουμε και από όλους τους γείτονές μας να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι εργάζονται για να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Μεσόγειο και την Κύπρο.

Για το ρωσικό σστημα S-400, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος αποτελεί μέτρο για την υπεράσπιση της Τουρκίας απέναντι στην αεροπυραυλική απειλή.

“Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα και άλλες σύμμαχες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν S-300. Αντικρίζουμε με σεβασμό τις αποφάσεις των χωρών αυτών σε αυτό το θέμα. Σε τελική ανάλυση, η Τουρκια ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στις διμερείς της σχέσεις και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις και καλεί τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρει έναν τρόπο προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Παραβιάζονται οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου αλλά και οι Διεθνείς Συνθήκες με την παράνομη στρατικοποίηση των νησιών», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

«Περιμένω ο Έλληνας συνάδελφός μου (σ.σ ο κ. Αποστολάκης), να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με αυτό αλλά και με άλλα ζητήματα, στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας και της καλής πίστης των σχέσεών μας».

HELLAS JOURNAL

Αποστολάκης: Η Τουρκία πάντα διεκδικεί αλλά ξέρει ότι όσα λέμε θα τα κάνουμε εάν χρειαστεί

3 Comments on "Κοιμάται και ονειρεύεται ο Ακάρ: Ζήτησε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου"

  1. Υδραυλικος | April 20, 2019 at 5:36 AM | Reply

    Πρώτα να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, να αποδεχτούν τα 12νμ,το ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπιδα όπως είναι διεθνως αναγνωρισμενα, να αφεθουν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, να επιστραφούν στην Ορθοδοξια όλοι οι ιεροί ναοί μας, της Αγίας Σοφίας συμπεριλαμβανομένης, να αναγνωρίσουν τα ολοκαυτώματα βυζαντινών, και των απογόνων αυτών δηλαδή Ελλήνων, Αρμενίων και λοιπών και μετά συζητάμε!!!

  2. Ελληνας | April 21, 2019 at 3:14 AM | Reply

    Οχι μόνον ΔΕΝ θά αποστρατιωτικοποιηθούν τά νησιά μας, αλλά θά ενισχυθούν στρατιωτικά ακόμα περισσότερο. Η Ελλάδα διεκδικεί από εδώ καί πέρα όλη τήν Μικρά Ασία, τήν Κωνσταντινούπολη καί όλες τίς αποζημιώσεις γιά τήν Γενοκτονία τών Ελλήνων τής Σμύρνης, τής Κωνσταντινουπόλεως καί τού Πόντου. Η Ελλάδα πρέπει (κατά τή γνώμη μου) νά επιτεθεί καί νά απελευθερώσει όλα τά σκλαβωμένα Ελληνικά εδάφη τής Μικράς Ασίας καί όλα τά υπόλοιπᾶ Ελληνικά νησιά πού κατέχουν οι Τούρκοι (Ιμβρο, Τένεδο, κλπ). Η Ελλάδα νά απαιτήσει από τήν Ρωσία νά μήν πουλήσει τούς S-400 στήν Τουρκία έναντι κάποιας ναυτικής βάσης στό Αιγαίο, άλλως νά καταργηθούν άμεσα τά υφιστάμενα ρωσικά αγκυροβόλια στήν Ελλάδα. Η Ρωσία δείχνει μέ τή στάση της ότι αδιαφορεί γιά τήν Ελλάδα καί τό μόνο πού τήν ενδιαφέρει είναι τό πώς θά αλληλοεξοντωθούν Ελλάδα καί Τουρκία ώστε νά διαλυθεί πλήρως η ΝΑ πτέρυγα τού ΝΑΤΟ, ώστε νά έχει ίδιον όφελος. Αυτό η Ελλάδα πρέπει νά τό καταστήσει σαφές στή Ρωσία. Διαφορετικά τέρμα οι σχέσεις μέ τή Ρωσία η οποία φέρεται πονηρά αυτή τή περίοδο καί σέ βάρος τής εδαφικής ακεραιότητας τής Ελλάδας. Η Ελλάδα άν καί μέλος τού ΝΑΤΟ ποτέ στήν πραγματικότητα ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε νά ενεργήσει εναντίον τής Ρωσίας ανατποκρινόμενη στά φιλορωσικα΄αισθήματα τού Ελληνικού λαού κυρίως λόγω Ορθοδοξίας. Καί σέ πολλές περιπτώσεις έλαβε τό μέρος τής Ρωσίας (άμεσα ή έμεσα). Αυτό φαίνεται η Ρωσία δέν τό εξετίμησε καί σκέφτεται μόνον τόν εαυτό της. Η Ελλάδα όμως έχει απαντήσεις σέ πολλαπλά επίπεδα όχι μόνον απέναντι σστούς γελοίους καί θρασύδειλους Τουρκους αλλά ακόμα καί απέναντι στή Ρωσία. Οι απαντήσεις αυτές είναι μυστικές καί άκρως απόρρητες.

  3. Η ελληνική χούντα είχε αποστρατικοποιήσει την Κύπρο! Το αποτέλεσμα γνωστό!Και φυσικά τους … άρεσε !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*