Ενίσχυση των κρατικών τραπεζών μέσω έκδοσης ομολόγων αξίας 28 δισ. τουρκικών λιρών (4,3 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στο πλαίσιο του οικονομικού πακέτου για την αναδιάρθρωση της οικονομίας.

  • Για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ο οποίος έφτασε στο 20%, ο Τούρκος Υπουργός υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα. Προανήγγειλε την δημιουργία κρατικής εταιρείας θερμοκηπίων η οποία μεσοπρόθεσμα θα παράγει σε ένα χώρο 5.000 εκταρίων και μακροπρόθεσμα θα καλύπτει το 25% της παραγωγής λαχανικών.

Προανήγγειλε ακόμη για τις ανάγκες κόκκινου κρέατος την αύξηση του αριθμού των ζώων που θα διατίθενται από 47 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ δεσμεύθηκε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα είναι κεντρικός στόχος, ενώ για την αύξηση των εσόδων του κράτους, δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση των έμμεσων φόρων αλλά αναδιάρθρωση των άμεσων φόρων με βάση την αρχή μίας «πιο δίκαιης» συμβολής των υψηλότερων εισοδημάτων.

Προανήγγειλε επίσης ‘μάστερ πλαν’ στον τουρισμό το οποίο θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και μέσα σε τέσσερα χρόνια, όπως είπε, ο τουρισμός στην Τουρκία θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια με στόχο τα έσοδα να φτάσουν στα 70 δισ. δολάρια.

ΚΥΠΕ
11/04/2019 16:32

Επίθεση Τσαβούσογλου στον Μακρόν, με αιχμή το διάταγμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: