Επίθεση Τσαβούσογλου στον Μακρόν, με αιχμή το διάταγμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Με δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “το προεδρικό διάταγμα της 24ης Απριλίου του Γάλλου Προέδρου Μακρόν παραβιάζει καθαρά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και τις αποφάσεις του Γαλλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου”. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu
Για λαϊκισμό κατηγορεί τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικρίνοντας τον για το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακήρυξε την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Με δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “το προεδρικό διάταγμα της 24ης Απριλίου του Γάλλου Προέδρου Μακρόν παραβιάζει καθαρά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και τις αποφάσεις του Γαλλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου”, προσθέτοντας ότι “ο Μακρόν κάνει και πάλι λαϊκισμό προσπαθώντας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Αρμενίους κατά την προεκλογική του εκστρατεία” “Πρώτα ας κοιτάξει την δική του μαύρη ιστορία. Έχει περάσει μισός αιώνας από την γενοκτονία στην Ρουάντα”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
11/04/2019 14:54

Ο Ερντογάν ακυρώνει την εκλογή υποψηφίων του κουρδικού κόμματος: Τους έστησε παγίδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal