Δεν μπόρεσαν να ανασύρουν αντικείμενο από το βυθό της Κόκκινης Λίμνης στην Κύπρο




Η περιορισμένη ορατότητα στάθηκε σήμερα εμπόδιο στις προσπάθειες των αρχών για ανάσυρση αντικειμένου που έχει εντοπιστεί στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, όπου διεξάγονται έρευνες σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, χωρίς αποτέλεσμα.

Αναμένεται ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στα δύο σημεία το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας αλλά και εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας στα νερά της Κόκκινης Λίμνης του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό. Η 16η μέρα ερευνών ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Η ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ήταν σχεδόν μηδενική, γεγονός που κατέστησε τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας άκαρπες.

Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες είχε εντοπιστεί αντικείμενο που ομοίαζε με βαλίτσα εντούτοις σήμερα δεν κατέστη δυνατό να μπει δύτης στα νερά για την ανάσυρση του λόγω της περιορισμένης ορατότητας στα νερά και οι έρευνες περιορίστηκαν στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας σε σημείο που υπέδειξε στις Αρχές ο 35χρονος το περασμένο Σάββατο όταν οδηγήθηκε στο σημείο για υπόδειξη σκηνών. Ωστόσο ο εντοπισμός δεν κατέστη δυνατός και οι έρευνες αναμένεται να επαναρχίσουν αύριο το πρωί.

Άκαρπες οι έρευνες και στο Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση εντοπισμού της 6χρονης Sierra στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού σε σημείο το οποίο υπέδειξε ο 35χρονος στις Αρχές. Ωστόσο ούτε στη Λίμνη στο Ξυλιάτο εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε πως οι έρευνες σήμερα στόχευαν στο τελευταίο κρίσιμο σημείο όπου κάτι είχε εντοπιστεί μέσω της ρομποτικής κάμερας. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με τη βοήθεια του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar που φθάνει από την Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή.

Κανένα αποτέλεσμα στη νεκροτομή της 4ης σορού

Παράλληλα, διενεργήθηκε νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας στην κόκκινη λίμνη από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους χωρίς να εντοπιστεί η αιτία θανάτου της γυναίκας, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και DNA προκειμένου να διαφανεί η ταυτότητα της καθώς οι Αρχές παρά τις υποδείξεις του 35χρονου δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν είναι η Luvia Florentina Bunea ή η Marricar.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος ανακρίνεται καθημερινά.Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία για να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν το περασμένο Σάββατο στο δικαστήριο ο 35χρονος ομολόγησε σε ιδιόχειρη δεκασέλιδη κατάθεση όλα τα εγκλήματα που διέπραξε ενώ παραδέχεται πως ήταν όλα προμελετημένα.

Ανακρινόμενος, ισχυρίστηκε επίσης ότι σκότωσε τα θύματα του γιατί «ένιωθε ωραία» ενώ φαίνεται πως δεν επέδειξε μεταμέλεια.

Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πέντε ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν αρχίσει να φθάνουν στην Κύπρο από σήμερα μέχρι και αύριο το πρωί προκειμένου να συμβάλουν περεταίρω στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι η κάθοδος των εμπειρογνωμόνων έγινε κατόπιν αιτήματος του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στις 20 Απριλίου.

Η ομάδα των πέντε εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνει Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε περίπλοκης μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας.

Αύριο η ομάδα των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να έχει συνάντηση με την ανακριτική ομάδα προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν.

Αγωνία και αποτροπιασμός για 16η ημέρα στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι έρευνες στις λίμνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: