Αγωνία και αποτροπιασμός για 16η ημέρα στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι έρευνες στις λίμνες




Για 16η μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, γράφει ο Φιλελεύθερος.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν σε δυο μέτωπα, αυτό της Κόκκινης Λίμνης για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας αλλά και στην Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

Kατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη όπου εντοπίστηκε η μία από τις δυο βαλίτσες , εντός της οποίας υπήρχε σορός ενήλικης γυναίκας.

  • Οι έρευνες σήμερα, 16η μέρα, διενεργούνται παράλληλα στην Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας αλλά και στη Λίμνη Μεμί. Δύτης με σκάφανδρο θα επιχειρήσει στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο σε συγκεκριμένο σημείο ενλώ την ίδια ώρα η ρομποτική κάμερα θα συνεζίσει τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της δεύτερης βαλίτσας, καθώς αυτή την ώρα δημιουργήθηκαν προβλήματα ορατότητας εντός της Λίμνης. Αφού εντοπιστεί, θα επιχειρήσει εκ νέου δύτης με σκάφανδρο για την ανάσυρση της. Παράλληλα θα συνεχιστούν κοι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας.

Άρχισαν οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί ενώ αναμένεται να διαρκέσουν γύρω στη μία ώρα. Στη συνέχεια οι δύτες και το υπόλοιπο προσωπικό αναμένεται να μεταβούν στην Κόκκινη Λίμνη για να συμβάλουν και εκεί στην επιχείρηση.
Διεξάγεται η νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε χθες εντός της βαλίτσας από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους.

  • «Στόχος μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου. Είπε επίσης ότι έχουν παραληφθεί 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως το Σάββατο αναμένεται να πιάσει δουλειά το σύστημα Sonar το οποίο αναμένεται από την Αμερική ενώ σχολίασε πως η ορατότητα αυτή τη στιγμή στην Κόκκινη Λίμνη δυσχαιρένει το έργο της ανάσυρσης του δεύτερου αντικειμένου (της βαλίτσας) που είχε εντοπιστεί. Παράλληλα, στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες με την χρήση ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Με την βοήθεια της ρομποτικής κάμερας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας αφού ο 35χρονος ομολόγησε πως στην Κόκκινη Λίμνη πέταξε τα τρία από τα επτά θύματα του, την 38χρονη Livua και την 8χρονη κόρη της αλλά και την 30χρονη Μarricar.

Στο μέτωπο των ερευνών στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες της οποίας η σορός ήταν και η πρώτη που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας. Σήμερα αναμένεται να επιχειρήσει εκ νέου δύτης με σκάφανδρο σε σημεία τα οποία υπέδειξε εκ νέου ο 35χρονος.

Στην Κύπρο ειδικοί εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πέντε εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο κατόπιν αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας για να συνδράμουν στη διερεύνηση της πρωτοφανούς, για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός Αστυνομίας στις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εμπειρία σε αυτής της μορφής εγκλήματα. Πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν, Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο σε αυτής της μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Πηγή: philenews

Αποκάλυψη σοκ: Θα συνέχιζε να σκοτώνει αν δεν είχε συλληφθεί, ομολόγησε ο δράστης των φόνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: