Τα παραδοσιακά Κούλουμα γιορτάστηκαν κάτω από τον λαμπερό ήλιο σε όλη την Ελλάδα (photos)




Κορυφώθηκαν σήμερα Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για το τριήμερο της Αποκριάς. Την Καθαρά Δευτέρα εόρτασαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε όλη τη χώρα.

Παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι, με ζωντανή μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα, διοργάνωσε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στην Παιδική Χαρά της Νέας Κίου, Ναύπλιο, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τα Κούλουμα εορτάζονται παραδοσιακά στον λόφο του Φιλοπάππου με μουσική και χορό με το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, αλλά και στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό σε μια παραδοσιακή φιέστα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

«Μετά από οκτώ χρόνια δήμαρχος, είμαι πάρα πολύ ευτυχής που αυτή τη γιορτή την κρατήσαμε μέσα στην εποχή της κρίσης και όχι μόνο αυτό, καταφέραμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Κατορθώσαμε να συνδυάσουμε μία Αθήνα που κρατάει τις παραδόσεις της, με μια Αθήνα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Επίσης, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή τονίζοντας ότι «έρχονται καλύτερες ημέρες και θα προσπαθήσουμε όλοι για αυτό».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο της Αθήνας, Θανάσης Ηλιόπουλος, επεσήμανε από τη μεριά του: «Η σημερινή προσέλευση (σ.σ. στου Φιλοπάππου) και συνολικά το έθιμο αναδεικνύει πόσο χρήσιμοι είναι για την Αθήνα οι χώροι πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι. Είναι χρέος της επόμενης δημοτικής αρχής να προστατεύσει αυτούς τους χώρους».

Κόσμος πετάει χαρταετούς συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, που σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής, Αθήνα, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Χανιά: Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάζονται τα Κούλουμα
Με παραδοσιακό τρόπο οι Χανιώτες γιορτάζουν και φέτος τα Κούλουμα.

Από νωρίς το πρωί οι καταναλωτές έσπευσαν στη δημοτική αγορά της πόλης για προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση στα ιχθυοπωλεία καθώς και σε ανοικτά σούπερ μάρκετ.

Κόσμος πετάει χαρταετό στην πόλη του Ναυπλίου, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει και φέτος την τιμητική της με τους φούρνους της πόλης να την προσφέρουν από τα ξημερώματα στους καταναλωτές.

Παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι, με ζωντανή μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα, διοργάνωσε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στην Παιδική Χαρά της Νέας Κίου, Ναύπλιο, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στην περιοχή της Νέας Χώρας φούρνος παρασκεύασε λαγάνα γίγας μήκους 4,5 μέτρων και βάρους 62 κιλών, ενώ το σκηνικό της ημέρας συνθέτουν οι δεκάδες πλανόδιοι που πωλούν χαρταετούς.

Κόσμος πετάει χαρταετούς συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, που σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής, Αθήνα, Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στον δήμο Χανίων η κεντρική εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων με μουσική και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους καθώς και με κατασκευή χαρταετών από το τμήμα προσκόπων.

Από τη γιορτή δεν λείπει η προσφορά των παραδοσιακών εδεσμάτων της ημέρας.

11/03/2019 12:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Νομικού
Χανιά, Ελλάδα

Μέχρι το μεσημέρι θα είναι καλός καιρός για χαρταετό: Μετά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: