Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου στο Φεστιβάλ Πολιτισμού El Sawy Cultural Wheel




Για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Cultural Wheel στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, στη 16η του διοργάνωση, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου.

Αντιπροσωπείες από πολλές χώρες συναντήθηκαν στον χώρο της έκθεσης και των εκδηλώσεων, προβάλλοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, αναδεικνύοντας ως κύριο πολιτιστικό αγαθό αυτό της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

  • Περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση στα περίπτερα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νείλου. Στο ελληνικό περίπτερο που επιμελήθηκε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, υπό την εποπτεία του διευθυντή του Χρίστου Παπαδόπουλου, οι εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της Ελλάδας, μέσα από έντυπο επικοινωνιακό υλικό και φωτογραφίες.

Όλοι οι θεατές παρακολούθησαν στην κορύφωση της εκδήλωσης, το χορευτικό συγκρότημα του παροικιακού ελληνικού ΣΕΝΕΚ, με τους Αιγυπτιώτες νέους να φοράνε τις παραδοσιακές στολές, χορεύοντας επί σκηνής για ένα εικοσάλεπτο υπό τους ήχους παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, κλέβοντας πραγματικά παρατεταμένα χειροκροτήματα.

28/02/2019 08:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Οι επιχειρηματικές σχέσεις στο επίκεντρο του προγράμματος “ΝΟΣΤΟΣ 3”, στην Μελβούρνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: