Οι επιχειρηματικές σχέσεις στο επίκεντρο του προγράμματος “ΝΟΣΤΟΣ 3”, στην Μελβούρνη




Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει πλέον και η Αυστραλία στην επιτυχία του προγράμματος των Αιγυπτιωτών που ζουν, πλέον, εδώ και χρόνια στη Μελβούρνη ή άλλες πόλεις της μακρινής ηπείρου, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε στο Κάιρο η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ με τον πρέσβη της Αυστραλίας Γκλεν Μάιλς.

  • Με δεδομένο ότι το «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαρτίου στη Μελβούρνη -όπως στα μέσα Ιανουαρίου αποφάσισαν στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, ο επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας Φώτης Φωτίου και η υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου- η κ. Μάκραμ δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό, που φέρνει όλο πιο κοντά τις τρεις χώρες, «στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτιστικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών, ελληνικών και κυπριακών κοινοτήτων της Αυστραλίας».

Όπως γράφει και ο αιγυπτιακός τύπος, μέσα από το «ΝΟΣΤΟΣ 3», θα δοθεί βάρος και στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των τριών χωρών, αλλά και στην ανάδειξη των δράσεων των νέων από τις τρεις χώρες.

Σημειώνεται ότι, και από την πλευρά του, ο Αυστραλός πρέσβης στην Αίγυπτο τόνισε ότι η Αυστραλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος αυτού στη Μελβούρνη, δείχνοντας και το ενδιαφέρον της χώρας του για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε μία από μεγαλύτερες ελληνικό πληθυσμό πόλεις στον κόσμο.

26/02/2019 09:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

 

Ο αγώνας για να «διατηρήσουν το κρητικό αίμα»: Οι Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι της Συρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: