Σήμερα κρίνεται το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων: Συνεδριάζουν το μεσημέρι




Τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου που θα μετέχει σε συνάντηση περιμένουν οι αγρότες να τους ανακοινώσει ο Σταύρος Αραχωβιτης, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα μεταβούν στο ραντεβού για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις, θα ξανασυνεδριάσουν το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Είναι αυτό που ζητούν από την πρώτη στιγμή, καθώς θεωρούν ότι για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους εμπλέκονται κι άλλα υπουργεία εκτός από το αγροτικής ανάπτυξης.

Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, τους ενημέρωσε οτι στη συνάντηση θα συμμετέχουν και τα υπουργεία Ενέργειας και Εργασίας ενώ αναμένεται απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αγρότες των μπλόκων βρίσκονται και σε αναμονή για την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα καθοριστεί και η τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συζητήσουν τα αιτήματα τους.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προετοιμάζονται για τον αποκλεισμό του κόμβου του Πλατυκάμπου σήμερα για δύο ώρες (16:00 – 18:00), με βάση την απόφαση που πήραν χθες στη συνέλευσή τους.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει για δεύτερη εβδομάδα η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, λόγω αγροτικού μπλόκου. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Κοντά στο τελικό σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας: Οδεύουν προς συμφωνία;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: