Προσπάθεια Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση κατήγγειλε ο Τσίπρας: Απέτρεψα νέο Σαμαρά




Με σύντομη παρεμβασή του ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και κατήγγειλε την πρόθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ να ρίξει την κυβέρνηση στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφού εξήρε την πολιτική διαδρομή τεσσάρων χρόνων του επικεφαλής των ΑΝΕΛ και μικρού εταίρου της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι απέτρεψε τον Πάνο Καμμένο από το να ανατρέψει την κυβέρνηση και να γίνει “ένας νέος Αντώνης Σαμαράς”.

«Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες μέρες να αποκαθηλώσετε ένα κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων ετών. Ακούγοντάς σας όμως και χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, 4 φορές αναφερθήκατε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ακούγοντάς σας όμως χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε. Θα σας αφιερώσω αυτούς τους στίχους, είναι Καβάφης: “Η πόλις”: Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», έκλεισε την ομιλια του ο πρωθυπουργός.

HELLAS JOURNAL

“Εκτελεστής” ο Τσίπρας: Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον Ερντογάν είπε ο Καμμένος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: