Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Τραμπ με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν θα γίνει αύριο στο Βιετνάμ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το απόγευμα της Τετάρτης στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους, ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ρεπουμπλικάνο επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ σήμερα Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα). Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα. Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ο Μάικ Πομπέο αφίχθη στο Βιετνάμ ενόψει της 2ης συνόδου κορυφής

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αφίχθη στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ενόψει της συνόδου κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε δημοσιογράφος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Πομπέο, ήδη από την εποχή που ήταν διευθυντής της CIA, υπήρξε ο βασικός απεσταλμένος και διαπραγματευτής του Τραμπ στις επαφές με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, που επεδείκνυε έντονο απομονωτισμό ως πρότινος. Έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στην Πιονγκγιάνγκ κι έχει διαπραγματευθεί τα βήματα στη διαδικασία για τον τερματισμό των προγραμμάτων της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Επί του προεδρικού αεροσκάφους, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Ανόι, Viet Nam

Στην Τεχεράνη ο Άσαντ, για πρώτη φορά από το 2011: Συναντήθηκε με Ροχανί και Χαμενεϊ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: