Η Λούτ στη Λευκωσία: Διπλή συνάντηση, σήμερα και αύριο, με τον Αναστασιάδη, είδε Ακιντζί




Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Τ/κ ψευδο-ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα έληξε χωρίς δηλώσεις.

  • H κυρία Λουτ θα έχει σήμερα συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τις πρώτες για το 2019, λίγες μέρες μετά την έγκριση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες.

Η συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τον κ. Ακιντζί πραγματοποιήθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό μέγαρο στις 18:30.

  • Στο μεταξύ, και ενώ αναμένεται η συνάντηση Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σήμερα το απόγευμα, το Προεδρικό ανακοίνωσε και νέα συνάντηση για το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί εκ νέου την κυρία Λουτ στις 6:30 μ.μ. τη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Η Τζέιν Χολ Λουτ διορίσθηκε από τον Γ.Γ., Αντόνιο Γκουτέρες τον περασμένο Μάιο και μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί την Κύπρο τρεις φορές, τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Έχει επίσης πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις εγγυήτριες χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία αλλά και με αξιωματούχους της ΕΕ.

Ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη-Λουτ το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ότι αναμένουν την συνέχιση της συζήτησης. «Προσβλέπουμε στη συνάντηση με την επιδίωξη να επιτευχθεί πρόοδος και ει δυνατόν να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς. Εμείς είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Αγγλοαμερικανικό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη διευκολύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: