Τσίπρας στο OPEN: Εάν ο Καμμένος αποσύρει στήριξη θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης, εάν δεν την έχω, πρόωρες εκλογές




Την Παρασκευή θα κριθούν όλα για τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πάνο Καμμένο, πρoκειμένου να συζητήσουν τι πρόκειται να πράξουν οι ΑΝΕΛ και εάν θα αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως πεποιθησή του είναι πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ωστόσο εμφανίστηκε αποφασισμένος -εάν αυτό συμβεί- να θέσει στη Βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, να προχωρήσει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές.

“Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει εντούτοις μια διαφορά με τον Μητσοτάκη. Είχε διαφωνήσει από τότε με την γραμμή Καραμανλή της ΝΔ για το θέμα”, είπε ο πρωθυπουργός για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν ο Πάνος Καμμένος αλλάξει στάση και εκτός από την καταψήφιση της Συμφωνίας, αποσύρει και την στήριξη από την κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην περίπτωση που δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία θα προχωρήσει συντεταγμένα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες:

“Κυβερνητική κρίση θα υπάρξει εάν ο Πάνος Καμμένος αλλάξει γνώμη, καθώς είχε δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία, αλλά πως δεν πρόκειται και να συναινέσει σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα το κάνει αυτό και πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, διότι δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στο μύλο των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, αυτούς που πολεμήσαμε και μας πολέμησαν τέσσερα χρόνια τώρα, δεν θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη, πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση και θα είναι απόλυτα σαφής σε αυτό. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω.
  • Αν δεν το κάνει αυτό, θα μετρηθούμε στη Βουλή.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

Έχω στόχο άμεσα μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και γίνει η ανακοίνωση του αποτελέσματος στο ΥΠΕΞ, άμεσα θα δώσω το αποτέλεσμα στον ΠτΔ και τα κόμματα να δούμε αν τηρούν το πλαίσιο της συμφωνίας όπως την υπογράψαμε και θα ξεκινήσουμε άμεσα.

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας εκτιμώ πως η διαδικασία στα Σκόπια θα έχει ολοκληρωθεί.

Επανέλαβε δε πως ο στόχος του είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019: “Αυτή η κυβέρνηση σε πείσμα πολλών θα εξαντλήσει την θητεία της”

“Όλοι τα γνωρίζουν όλα” είπε ο πρωθυπουργός για την Συμφωνία των Πρεσπών.”Η συζήτηση έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, όλοι, όλα τα κόμματα θα πάρουν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία.”

Στο αν θα υπάρξει ένας νέος Γκρούεφσκι μετά τον Ζόραν Ζάεφ ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

«Δεν έχει κανένα συμφέρον τη διάλυση της χώρας. Έχουμε έναν νευρικό γείτονα, ο οποίος αποτελεί απειλή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Θεωρώ ότι και τα δύο είναι θέματα ανύπαρκτα και αναδείχθηκαν από την ανάγκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίως να δει ένα κρίσιμο εθνικό θέμα μέσα από το πρίσμα ενός πρόσκαιρου συμφέροντος”.

“Εγώ δεν βλέπω τα πράγματα μέσα από το πρόσκαιρο όφελος, τα βλέπω μέσα από την οπτική του εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος.”

«Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει, είχε συμβουλεύσει την κυβέρνησή μου να ακολουθήσει την εθνική γραμμή του 2007. Όταν είδε ότι αυτή τη γραμμή ακολουθούμε, συνεχώς προσπαθούσε να κάνει πιο ευέλικτη τη στάση του».

“Εγώ δεν περίμενα τη συμφωνία του κ. Λεβέντη, περίμενα όμως ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θα έχει αυτή τη στάση, με μοναδικό γνώμονα το πρόσκαιρο κομματικό όφελος και το να μην πικράνει το ακροδεξιό ακροατήριό του.” είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός φθάνει στα γραφεία του OPEN και του ΕΘΝΟΥΣ όπου τον υποδέχεται ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Μιχαλέλης αλλά και εργαζόμενοι που θέλησαν να βγάλουν μία selfie με τον Αλέξη Τσίπρα:


Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο OPEN

HELLAS JOURNAL

Μετατρέψατε την κυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι με ραντεβού που κλείνονται και αναβάλλονται λέει ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: