Νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης στη Βουλή: Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση




Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Η σειρά με την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι αντίστροφη της κοινοβουλευτικής δύναμης. Δηλαδή πρώτος θα μιλήσει ο Βασίλης Λεβέντης και τελευταίος ο πρωθυπουργός.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι σκληρή, μετά και τη χθεσινή κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις μετακινήσεις βουλευτών και την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Χθες ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους του βουλευτές να σταθούν καθαρά και έντιμα απέναντι στην συνείδηση τους και το συμφέρον του τόπου, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και υπερψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για ψεύτικο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για κυβέρνηση κουρελού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για μας είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Όχι, δεν σας εμπιστευόμαστε» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ο λαός στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές να καταψηφίσει την κυβέρνηση, ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα.

Η κυβέρνηση να τερματίσει τον βίο της το συντομότερο, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

 

Τρικούβερτος καυγάς Άδωνι και Πολάκη: Αλληλοκατηγορίες για ανταλλάγματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: