Σκληρή γραμμή από Μητσοτάκη: Μόνον η χούντα όρκισε υπουργό εν ενεργεία στρατιωτικό τον Σπαντιδάκη




“Έχετε το θράσος να λέτε ότι απειλούνται βουλευτές όταν ο κ.Πολάκης από τα κοινωνικά δίκτυα στοχοποιεί δικαστικούς;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ενώ η αποστροφή του λόγου του για την ορκομωσία εν ενεργεία στρατιωτικού ως υπουργού Εθνικής Άμυνας από την δικτατορία, προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος:

  • “Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό ‘Αμυνας”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις.
  • Και έκανε λόγο για συναλλαγή, απευθυνόμενος προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη ρωτώντας τον: “Τι άλλαξε κ.Δανέλλη και πριν δηλώνατε πως δεν στηρίζετε την κυβέρνηση. Τι ξαφνικός έρωτας είναι αυτός κ.Τσίπρα;” κάνοντας λόγο για αδιέξοδο δρόμο της κυβέρνησης:
  • “Οι πολίτες όμως δεν εξαγοράζονται” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάλεσε τον πρωθυπουργό σε άμεση προκήρυξη εκλογών.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

“Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει “ναι” στην Συμφωνία των Πρεσπών που είναι εθνική υποχώρηση” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας:

  • «Εσείς παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:
  • «Γιατί κάποιοι είπαν όχι όταν ζητήθηκαν και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο την στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

«Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

Εξειδικεύοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για άθλιο θέατρο το οποίο έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τρεις στόχους, όπως είπε:

  • Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του.

Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ που εξήγησε:

  • «Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα.” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επιτιθέμενος κατά των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα.

  • Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ομιλία Τσίπρα ξεκίνησε στην Βουλή η διήμερη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: