Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η κρίση στη δικαιοσύνη, το Κυπριακό, το ΓεΣΥ και το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι κυριακάτικες εφημερίδες.

«Η Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παράνομα βάζουν τόκους με τη σέσουλα στα δάνεια» γράφει ότι τετραπλασιάστηκαν δύο δάνεια από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και νυν ΚΕΔΙΠΕΣ, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα τη συνέντευξη του Τζον Χούρικαν στο ΚΥΠΕ και τη νέα γραπτή δήλωση του Γ. Εισαγγελέα για την κρίση στη δικαιοσύνη. Αλλού γράφει ότι ο ΟΑΥ διαμηνύει προς ΠΑΣΙΝ ότι καμία προσπάθεια δεν είναι ικανή να σταματήσει το ΓεΣΥ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Κοκτέιλ κινδύνων απειλεί την Κύπρο» γράφει ότι προβληματίζει η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και το Brexit. Η εφημερίδα, σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, σχολιάζει την αντίδραση του Γ. Εισαγγελέα σε χθεσινό της δημοσίευμα και φιλοξενεί συνέντευξη του Α. Μαρκίδη για την κρίση στη δικαιοσύνη. Η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα τις απόψεις νεαρών Λευκωσιατών για την πλατεία Ελευθερίας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Καλοβλέπουν Καμπ Ντέιβιντ» γράφει ότι αλλαγή της διαδικασίας και της ατζέντας προωθεί η Άγκυρα στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι 241 κουρεμένοι καταθέτες πήγαν να ζητήσουν το δίκαιό τους κι θα πληρώσουν κι από πάνω €241 χιλιάδες. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα επιστολή της Φ. Μογκερίνι η οποία αποκαλύπτει ότι η Τουρκία δεν θα λογαριάσει την ειρήνη για τα κοιτάσματα της ΑΟΖ.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οδεύει ολοταχώς για Πρόεδρος της διχοτόμησης» γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης για την έκβαση των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα αναφέρεται στην πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και τις συμπληγάδες.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών πρέπει να αλλάξει» και γράφει ότι παραχωρήθηκε άδεια σε καταδικασθέντα για βιασμό παιδιού στην Πάφο για να προσφέρει υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με παιδιά. Αλλού δημοσιεύει πρωτοσέλιδα την συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ ο Τζον Χούρικαν με αφορμή τις καταγγελίες του δικηγόρου Ν. Κληρίδη εναντίον του Προέδρου του Ανωτάτου. Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας σε καταφύγιο ζώων στο Παραλίμνι.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδίδει στις 24 Ιανουαρίου το πακέτο αλλαγών στους 13 δικαστές πριν το πάει στη Βουλή. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η φιλανδική παιδεία δεν εφαρμόζεται copy paste. Αλλού γράφει ότι στην επικαιρότητα ξανά το θέμα των κατόχων αξιογράφων με αφορμή την υπόθεση του Προέδρου του Ανωτάτου.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έπεσε και η Δικαιοσύνη» γράφει ότι γκρεμίστηκε και το τελευταίο προπύργιο στο οποίο οι πολίτες εναπόθεταν τις όποιες ελπίδες τους. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής ο οποίος προωθεί τη συνεργασία των κρατών της περιοχής. Γράφει επίσης ότι στην ουρά 10.149 παιδιά για ένα σάντουιτς.

ΚΥΠΕ
20/01/2019 10:55

Ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του ρ/σ “Στο Κόκκινο” με απειλές για την Συμφωνία των Πρεσπών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: