Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επικείμενη επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο και οι συναντήσεις που θα έχει με τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί στις 3 Φεβρουαρίου είναι το κυριότερο θέμα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα, ενώ προβάλλεται και η ετοιμασία της Κύπρου και των άλλων χωρών της ΕΕ για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η Λουτ ξανάρχεται, οι όροι όμως..» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ δεν αποκλείεται να έλθει αυτή τη φορά με προσχέδιο συμφωνίας, όμως με δεδομένη την τουρκική θέση ίσως το θέμα των όρων αναφοράς δεν κλείσει. Αλλού, γράφει για την τραγωδία στη Λάρνακα, όπου 76χρονος απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις Ευρωεκλογές.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Έτοιμα νομοσχέδια για άτακτο Brexit», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Κύπρος, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Αλλού, γράφει για το πότε θα αναγνωρίσουμε τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Σε άλλο του θέμα γράφει για τον νέο κύκλο επαφών της Λουτ στην Λευκωσία στις 3 Φεβρουαρίου.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Κλείδωσαν τα ραντεβού», γράφει για τις συναντήσεις που θα έχει την Κυριακή η Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, κατά τις οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις των πλευρών και το θέμα των όρων αναφοράς. Αλλού γράφει ότι εναλλακτικές λύσεις για κάθε ενδεχόμενο μελετά ο ΟΑΥ για το ΓΕΣΥ. Σε άλλο του θέμα, γράφει για «επίμαχα σημεία» που περιλαμβάνονται στο βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Προσχέδιο κομίζει η Τζέιν Χολ Λουτ», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ ετοιμάζει προσχέδιο με όρους για την επανέναρξη των συνομιλιών Σε άλλο της θέμα γράφει για το πώς το σχέδιο “Εστία” επηρέασε τον Συνεργατισμό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με τους περισσότερους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: