Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό, η κάθοδος αντιπροσωπείας της GRECO στην Κύπρο, η κατάσταση με το ΓεΣΥ και το συλλαλητήριο στην Αθήνα για την Μακεδονία, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός Τύπος.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Η ώρα της αλήθειας για γιατρούς και ΓεΣΥ” γράφει ότι έκπληξη θα αποτελέσει το ενδεχόμενο μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού γιατρών για ενήλικες, ενώ διαφορετική, αλλά όχι ανησυχητική είναι η κατάσταση με τους παιδιάτρους. Αλλού γράφει ότι πεδίο μάχης ξανά το κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία με άγρια επεισόδια, μαχαιρώματα και χημικά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι “εμπόδιο στην ομοσπονδιακή λύση, η άρνηση της ε/κ ηγεσίας να μοιραστεί την εξουσία”.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Δεν ήρθε ακόμα η ώρα του τραμ στη Λευκωσία” γράφει ότι σε βάθος δεκαετίας κι εφόσον έχουν υλοποιηθεί προηγουμένως συγκεκριμένα έργα τα οποία θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την βιώσιμη λειτουργία του τραμ στην Λευκωσία μεταθέτει η αξιολόγηση των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων του Jaspers την μεγάλη αυτή επένδυση στην χώρα μας. Αλλού γράφει “κοινό διαγώνισμα αντί εξέτασης” η απάντηση ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής η Συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Ανεπίσημη πρώτη για το ΓεΣΥ” γράφει ότι ανεπίσημη πρώτη για το Γενικό Σύστημα Υγείας θεωρείται η σημερινή ημέρα. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανοίγει τους καταλόγους του, καλώντας τους γιατρούς των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο Σύστημα ως Προσωπικοί Ιατροί, να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους. Αλλού γράφει ότι βροντοφώναξαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παράτυπη η τροποποίηση ζωνών προστασίας και πως προχωρεί η εξέταση αίτησης για εκατοντάδες παραθεριστικές κατοικίες.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ελέω GRECO σύσκεψη στο Προεδρικό” γράφει ότι θορυβημένη από την σχεδόν άμεση και αναβαθμισμένη δια της παρουσίας και του Προέδρου της, κάθοδο αντιπροσωπείας της GRECO στην Κύπρο, η κυβέρνηση σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις με την σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παρά τις μεγάλες βροχοπτώσεις φέτος και το ότι κατέβηκε ορμητικός ο Σερράχης, τα χωριά της βόρειας πλευράς του Τροόδους δεν έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν λίγα αποθέματα νερού για τις γεωργικές καλλιέργειες. Αλλού γράφει ότι “στο θα ο εκσυγχρονισμός για την υιοθεσία”.

ΚΥΠΕ – Mαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
21/01/2019 09:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: