Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Ταγίπ και η παρέα του πυρ και μανία από το tweet του Νετανιάχου

File PHoto: Turkish President President Erdoğan in France, @trpresidency
Ο Νετανιάχου μάλλον μπέρδεψε τη γλώσσα του και κατηγορεί την Τουρκία για εισβολέα στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, οποίος μέσω τουίτερ κατηγόρησε την Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Με το να μας κατηγορεί εμάς για εισβολέα στην Κύπρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μάλλον μπέρδεψε τη γλώσσα του. Μάλλον ήθελε να πει ότι εκείνοι είναι εισβολείς στην Παλαιστίνη και δολοφονούν γυναικόπαιδα».

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό είπε: «Νετανιάχου, λάθος πόρτα χτύπησες. Ο Ερντογάν είναι η φωνή των καταπιεσμένων, εσύ είσαι η φωνή των τυράννων. Εσύ προκαλείς το κράτος σου να είναι τρομοκράτης. Εσείς είστε που οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί σας κλωτσούν και σέρνουν γυναικόπαιδα. Νετανιάχου, εσύ είσαι ο τύραννος, εσύ. Εσύ είσαι ο αρχηγός ενός κράτους τρομοκράτη. Εσένα μόνο σου ταιριάζει αυτό κι όχι στον Ερντογάν. Η Τουρκία πολεμά τους τρομοκράτες. Οι σφαγείς του Ισραήλ δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν κανέναν, αν δεν δώσουν πρώτα οι ίδιοι λογαριασμό».

Τσαβούσογλου, Καλίν στην ίδια γραμμή

Ψυχρό δολοφόνο αποκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από το τουίτ του τελευταίου με το οποίο καλούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατέχει τη βόρεια Κύπρο, να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ.

“Ο εισβολέας που κλωτσάει ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου ο οποίος βομβαρδίζει τα παιδιά που βρίσκονται στις παραλίες, ο ψυχρός δολοφόνος των σύγχρονων καιρών είναι υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια”, απάντησε στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, έγραφε στο δικό του τουίτερ: «Ο Νετανιάχου αντί να παρακαλεί τον πρόεδρο Ερντογάν να μη λέει την αλήθεια θα ήταν καλύτερο να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βάναυση καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. Ο Νετανιάχου προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή για να γλυτώσει από τους μπελάδες με τις έρευνες εναντίον του στη χώρα του, αλλά μάταια. Χτυπώντας τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους ως πολιτικό επιχείρημα, δεν θα τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα».

O εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε επίσης στο λογαριασμό του στο τούίτερ ότι «ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εναντίον του οποίου διεξάγεται έρευνα με κατηγορία απάτης στο Ισραήλ, προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Νομίζει ότι θα κρύψει τις αλήθειες επιτιθέμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας και στο στρατό μας. Αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου λέει ότι είμαστε κατοχική δύναμη στη βόρεια Κύπρο. Του υπενθυμίζουμε ότι η ‘τδβκ’ είναι ένα κράτος που εκπροσωπεί μία από τις πιο νόμιμες υποθέσεις πάνω στη γη και ότι η Τουρκία είναι η εγγυήτρια χώρα που στηρίζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτή την υπόθεση».

ΚΥΠΕ
23/12/2018 13:11

Οργισμένο “τουίτ” του Νετανιάχου στον Ερντογάν: Είσαι καταχτητής και δολοφόνος παιδιών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: