Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ), ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Α) και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιορίκα Νταντσίλα φωτογραφίζονται στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Σερβίας Ρουμανίας που γίνεται στη Βάρνα Βουλγαρίας, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

Τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία προτείνει ο Τσίπρας

Την ιδέα να διεκδικήσουν τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 με κοινή πρωτοβουλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία, διατύπωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της 5ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Η ιδέα είναι να αναλάβουμε, να συζητήσουμε, μάλλον, μαζί, την πιθανότητα να διεκδικήσουν οι τέσσερις χώρες μας, να είναι υποψήφιες, μάλλον, για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε βάθος δεκαετίας, όχι άμεσα. Μια ιδέα, την οποία θα την επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο», είπε ο κ. Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις των ηγετών των τεσσάρων χωρών και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι εκτός από την οικονομική συνεργασία, την εμπορική συνεργασία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ενώνουν τους λαούς μας και δίνουν και το μήνυμα της αναγκαιότητας στα Βαλκάνια, να μην αναγνωρίζονται στον κόσμο ως μια περιοχή εντάσεων, αλλά και ως μια περιοχή συνεργασίας, φιλίας, ευγενούς άμιλλας. Και αυτή την ιδέα, θα την επεξεργαστούμε το επόμενο διάστημα από κοινού, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες ανακοινώσεις, σε μια από τις επόμενες συναντήσεις μας».

«Νομίζω ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα αξίζει να συζητηθεί, και όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ, να υποβάλουμε μια υποψηφιότητα για το 2030 για τα τέσσερα κράτη μας να γίνουν υποψήφια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Αναφορά στην ιδέα του κ. Τσίπρα έκανε και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που προηγήθηκε στις δηλώσεις, αλλά άφησε να την παρουσιάσει ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός που είχε και τη ιδέα, όπως είπε.

Πάση θυσία νίκη θέλει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με ΠΑΟ: Τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής

02/11/2018 15:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ του απεσταλμένου Ν. Ρούμπου
Βάρνα, Βουλγαρία