Σάλος στις ΗΠΑ: “Σκύλα” της Σαουδικής Αραβίας ο Ντ. Τραμπ, ισχυρίζεται Αμερικανίδα βουλευτής




Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος από τη Χαβάη Tulsi Gabbard χλεύασε τη δέσμευση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνει σύμμαχος με το Ριάντ μετά τον φρικτό θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, και αποκάλεσε τον Αμερικανό πλανητάρχη “σκύλα (bitch) της Σαουδικής Αραβίας”.

Το μήνυμα της στο Twitter, που δημοσιεύουμε παρακάτω, χαρακτηρίστηκε θλιβερή προσβολή του κ. Τραμπ, αλλά η ίδια το θεώρησε μία αναμενόμενη ενέργεια μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, που στην ουσία δίνουν κάλυψη στη βασιλική οικογένεια η οποία ως γνωστόν έχει υπογράψει χρυσά συμβόλαια με την Αμερική.

Ο κ. Τραμπ παραδέχτηκε πάντως εμμέσως ότι ο πρίγκηπας διάδοχος θα μπορούσε να γνώριζε για τη δολοφονία, αλλά αυτό που προκάλεσε οργή είναι ότι μίλησε για τις συμβάσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Raytheon ως λόγους για να μην διαταραχθεί η μακρόχρονη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών.

Αμέσως μετά η βουλευτής του επιτέθηκε χρησιμοποιώντας τη λέξη “bitch”, λέγοντας ότι η στάση του έναντι των βασιλιάδων του Περσικού Κόμπου δεν είναι το είδος της πολιτικής που υποσχέθηκε ότι «η Αμερική θα είναι πρώτη».

Η βουλευτής πολέμησε στον πόλεμο στο Ιράκ και αντιτίθεται στη χρήση του αμερικανικού στρατού στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι συγκρούστηκε και με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την πολιτική του στη Συρία, και είχε πει ότι η Αμερική και οι σύμμαχοί της πιέζουν για αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα, αλλά αγνοούν τις πιθανές συνέπειες. Έχει επίσης μιλήσει εναντίον των «ανταρτών» στη Συρία, που χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ, πολλοί από τους οποίους αποδείχθηκαν εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τον καλύπτει; Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να γνώριζε για τον Κασόγκι, είπε ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: