Η αποκεντρωμένη ομοσπονδία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη με Παπαδόπουλο




Το Κυπριακό και οι ιδέες για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε εξάλλου ότι παραμένουν οι βασικές επιφυλάξεις του ΔΗΚΟ γύρω από τη συζήτηση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο θέμα των εγγυήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ζητήματα τα οποία το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι πρέπει να αποφασιστούν άμεσα, καθώς αφορούν τον προϋπολογισμό του 2019. Στη συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τον αφορούν άμεσα ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Στη παρουσία του κ. Νεοφύτου δεν μίλησαν για το Κυπριακό, συμπλήρωσε.

Για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «διατηρούμε ως Δημοκρατικό Κόμμα τις βασικές μας επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά αυτή την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας πλην όμως χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπτύσσει ένα προβληματισμό, τον οποίο συμμεριζόμαστε, που αφορά το πρόβλημα της δυσλειτουργίας της λύσης» σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ θεωρεί εξίσου σημαντικά και άλλα ζητήματα που αφορούν κυρίως την ασφάλεια και τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας σε σχέση με το στρατό και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας μετά τη λύση του Κυπριακού.

«Η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε ενώ εξέφρασε την προσδοκία να συνεχιστεί την αμέσως επόμενη περίοδο, ενόψει και των πρωτοβουλιών των Ηνωμένων Εθνών για τους όρους αναφοράς περί τα τέλη του χρόνου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «διατηρούμε τις έντονες επιφυλάξεις μας σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη πρόταση». Συνέχισε, λέγοντας ότι «ως Δημοκρατικό Κόμμα δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη την θλιβερή προϊστορία του συγκεκριμένου οργανισμού που δυστυχώς δεν είναι και η καλύτερη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
21/11/2018 15:03

Πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του κατεχόμενου Άρσους, με το βλέμμα στην επιστροφή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: