Ένταση με μολότοφ και χημικά γύρω από το Πολυτεχνείο: Οκτώ προσαγωγές στην Αλεξάνδρας




Ένταση επικρατεί γύρω από το Πολυτεχνείο με ρίψη μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στην οδό Στουρνάρη έχουν στηθεί οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων και ομάδες κουκουλοφόρων μπαίνουν και βγαίνουν από το Πολυτεχνείο από την πλαϊνή πύλη που παρέμεινε ανοικτή.

Νωρίτερα έγιναν οκτώ προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά την εξέγερση και τις μνήμες ζωντανές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: