Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στα Τίρανα για τον Κατσίφα: Πέντε μέρες μετά, θα ενημερωθεί για την έρευνα




Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει στην Αλβανία, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για τον θάνατο του Κώστα Κατσίφα στις Βουλιαράτες, ενώ η οικογενιά του δεν έχει ακόμη παραλάβει την σορό του από τα Τίρανα.

Η αποστολή του αξιωματικού, γίνεται στα πλαίσια της εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας για θέματα ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά γιατί αυτό δεν έγινε από την πρώτη στιγμή, την περασμένη Κυριακή, όταν ακόμη υπήρχαν αξιοποιήσιμα ιατροδικαστικά στοιχεία, όσο και στοιχεία από το σημείο όπου βρήκε τον θάνατο ο Κώστας Κατσίφας.

Η αλβανική πλευρά μεθόδευσε την τακτική της κωλυσιεργίας προκειμένου να δώσει δύο μηνύματα:

  • Ότι έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση και μόνον με την συναινεσή της θα γίνει οποιοδήποτε βήμα στην έρευνα
  • Ελέγχει πλήρως τα αποτελέσματα της έρευνας και αυτά θα διοχετεύσει στην ελληνική πλευρά

Ένα ακόμη κρίσιμο θέμα, είναι το οπτικό υλικό. Στην διεθνή πρακτική των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επιβάλεται η χρήση κάμερας καταγραφής σε κάθε επιχείρηση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πιστή τήρηση των κανόνων εμπλοκής. Εάν αυτό τηρήθηκε από την αλβανική αστυνομία, τότε το οπτικό υλικό υπάρχει, αλλά -άγνωστο γιατί- δεν δόθηκε ούτε στην δημοσιότητα, παρά τα αιτήματα της οικογένειας και την πίεση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, να δοθεί είτε στον Έλληνα αξιωματικό είτε στην δημοσιότητα, τώρα, μετά την άσκηση πίεσης από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να τεκμηριωθεί το σενάριο που διέρρευσαν από την πρώτη στιγμή, ότι ο Κώστας Κατσίφας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων.

Η ταλαιπωρία ωστόσο της οικογένειας Κατσίφα δεν έχει τέλος, καθώς η σορός του βρίσκεται ακόμη στα Τίρανα και ο πατέρας του έχει κληθεί εκεί για να το παραλάβει, αφού πρώτα υπογράψει έγγραφο με το οποίο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τις αλβανικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
02/11/2018 08:47

Που είναι η ελληνική κυβέρνηση: Η υπόθεση Κατσίφα είναι θέμα κύρους και αξιοπιστίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: