Υπερδραστήριος ο Τζό Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές: Περιοδείες και ομιλίες σε 22 πόλεις




Ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, έχει ενεργοποιηθεί αποφασιστικά, ενώ απομένουν επτά ημέρες από την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών της επόμενης Τρίτης.

Ο ίδιος πραγματοποίησε την εβδομάδα αυτή διήμερη περιοδεία στις μεσοδυτικές πολιτείες, που θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην προεκλογική εκστρατεία, ο Μπάιντεν προσπαθεί να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερες αμερικανικές πολιτείες, δίνοντας έμφαση σε αυτές στις οποίες είχε νικήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ο πρώην αντιπρόεδρος αισθανόταν άνετα και οικεία στην επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους, μεταφέροντας στους Δημοκρατικούς το κεντρικό μήνυμα της πολιτικής του στάσης, στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, το 2020.

Ο Μπάιντεν θα είναι ο πρεσβευτής της εργατικής τάξης, σχολιάζει το “Politico.”

Ο ίδιος επισκέφτηκε προχθές το Οχάιο, ενώ χθες έλαβε μέρος σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις στο Ουισκόνσιν.

Συνολικά, ο Μπάιντεν έχει επισκεφτεί 22 αμερικανικές πολιτείες, υποστηρίζοντας 60 υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, επιδεικνύοντας την πολιτική του εμπειρία στην υποστήριξη υποψηφίων. Περιόδευσε στην Ιντιάνα, για τον Γερουσιαστή Τζο Ντόνελι, στην Φλόριντα για τον Γερουσιαστή Μπιλ Νίλσον, ενώ για υποψηφίους των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, περιόδευσε στην Κομητεία Όραντζ (Καλιφόρνια) στο Κεντάκι, αλλά και στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, πραγματοποίησε μία επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου και μίλησε για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το εύρος που έχει το πρόγραμμα των προεκλογικών επισκέψεων του Μπάιντεν, είναι δηλωτικό της απήχησής του σε μία πλατιά βάση των Αμερικανών ψηφοφόρων, που η υποψηφιότητά του θα φέρει στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
31/10/2018 09:44

Το FBI ερευνά αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: