Το FBI ερευνά αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ

Former FBI Director Robert Mueller. EPA, JIM LO SCALZO
Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) διεξάγει έρευνα για να καθορίσει αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ, πληρώνοντας γυναίκες για να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική επίθεση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

“Όταν μάθαμε, την περασμένη εβδομάδα, ότι προσφέρθηκαν χρήματα σε γυναίκες για να κάνουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του ειδικού εισαγγελέα, αμέσως ζητήσαμε από το FBI να ερευνήσει την υπόθεση”, είπε ο εκπρόσωπος του Μιούλερ, Πίτερ Καρ.

Η εφημερίδα The Hill ανέφερε ότι την προσέγγισε μια γυναίκα –όπως και άλλα αμερικανικά μμε– λέγοντας ότι εργαζόταν τη δεκαετία του 1970 με τον Ρόμπερτ Μιούλερ. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γυναίκα αυτή ισχυριζόταν ότι ένας άνδρας της πρόσφερε το ποσό των 20.000 δολαρίων προκειμένου να κατηγορήσει τον ειδικό εισαγγελέα για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση.

Ο άνδρας αυτός υποστήριζε ότι είναι συνεργάτης ενός ακροδεξιού λομπίστα και ραδιοφωνικού παραγωγού, του Τζακ Μπέρκμαν, γράφει η γυναίκα, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

Στις 20 Οκτωβρίου, στη σελίδα του στο Facebook ο Μπέρκμαν διαβεβαίωνε ότι έχει στην κατοχή του “εκρηκτικές” πληροφορίες για τον Μιούλερ. Τον κατηγορούσε για αλκοολισμό και ισχυριζόταν ότι έχει επτά μαρτυρίες γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Μιούλερ τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο πρώην διευθυντής του FBI, ανέλαβε το 2017 να ερευνήσει την υπόθεση της αθέμιτης σύμπραξης του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο, το 2016. Η έρευνα αυτή έχει εξοργίσει τον Τραμπ που δηλώνει ότι είναι θύμα ενός “κυνηγιού μαγισσών”.

Διαβόητος γκάγκστερ και πληροφοριοδότης του FBI που η ζωή του έγινε ταινία, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή

30/10/2018 21:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal