Το Βερολίνο έτοιμο να πει “ναι” στη μη περικοπή των συντάξεων: Οι όροι της Άγγελα Μέρκελ




Το Βερολίνο δείχνει πρόθυμο να αντιστρέψει τις θέσεις του και να δεχθεί τελικά υπό όρους τη μη περικοπή των συντάξεων όπως έχει ήδη υπολογίσει και η ελληνική κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η Μέρκελ θέτει σαφείς όρους ώστε θα πει «ja» στο ελληνικό σχέδιο – αίτημα.
Έτσι λοιπόν ζητείται η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση πως δεν θα κινδυνεύσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ για το 2019. Μάλιστα οι Γερμανοί διεμήνυσαν πως οι αριθμοί που θα σταλούν από την Αθήνα θα πρέπει να είναι «ιεροί και αμετάβλητοι» όπως οι 10 εντολές.

Ο δεύτερος όρος έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα από όλες τις πλευρές πως η ακύρωση του συγκεκριμένου μέτρου δεν θα σηματοδοτήσει την αρχή γενικότερων αναιρέσεων στο πρόγραμμα.

Η Μέρκελ ωστόσο δεν επιθυμεί να προκαλέσει και πολιτική ζημιά στον ιδεολογικό της εταίρο στο ΕΛΚ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ήδη ενημέρωση της Πειραιώς, ενώ το όλο ζήτημα θα παρουσιαστεί ως συνολικά ελληνική και όχι κυβερνητική επιτυχία.

Πηγή: Καθημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: