“Δε χρειάζομαι χρήματα για να υπερασπιστώ τα χρώματα της Γαλλίας” δηλώνει ο Κιλιάν Μπαπέ




Με μία «εκ βαθέων» συνέντευξη του Κιλιάν Μπαπέ, κυκλοφόρησε εχθές το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό «Time», με υπέρτιτλο στο εξώφυλλο «Οι ηγέτες της νέας γενιάς».

Ανάμεσα στ΄ άλλα, ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής που σε ηλικία 19 ετών και εννέα μηνών, αποτελεί το νέο αστέρι του διεθνούς ποδοσφαίρου, ρωτήθηκε και για την επιλογή του να δωρίσει το πριμ που εισέπραξε από την κατάκτηση του Μουντιάλ, στην Ενωση «Premiers de Cordée» (σ.σ. πρόκειται για ίδρυμα που δραστηριοποιείται με ασθενή παιδιά και την επαφή τους με τον αθλητισμό) http://www.premiersdecordee.org/.

«Δεν χρειάζεται να πληρώνομαι για να υπερασπισθώ τα χρώματα της χώρας μου. Κερδίζω αρκετά χρήματα, πολλά χρήματα. Πιστεύω λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος άσος, σχετικά με το ποσό των 350.000 ευρώ που δώρισε στο εν λόγω Ιδρυμα και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν. Είναι ασθένειες. Για ανθρώπους σαν εμάς, δεν είναι πολύ να δώσουμε χείρα βοηθείας. Δεν αλλάζει την ζωή μου, αλλά αλλάζει την δική τους. Και φυσικά, όταν συμβαίνει αυτό, μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση. Έδωσα τα χρήματα για το Ιδρυμα, στο οποίο είμαι συνεργάτης, υποστηρικτής και πρεσβευτής, επειδή πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες και σίγουρα είναι κάτι δύσκολο. Σκοπός μου, είναι να τους δείξω ότι μπορούν να παίξουν αθλήματα όπως οποιοσδήποτε άλλος. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

12/10/2018 12:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: