Η Ντενίζ και ο Σενέρ: Η διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ζει ανάμεσα στα δυο κομμάτια της Κύπρου. Είναι μια ακόμη δυνατή τουρκοκυπριακή φωνή για τη λευτεριά και την ειρήνη. Τη λένε Ντενίζ Μπιριντζί και συμπορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση με τον Σενέρ Λεβέντ, τη Νεσιέ Γιασίν, τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και πολλούς, πολλούς άλλους.

Μπορεί να μην συμφωνούν μεταξύ τους, να έχουν ιδεολογικές διαφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό, όπως έχουμε εμείς μαζί τους, αλλά και μεταξύ μας οι Ελληνοκύπριοι.

  • Έχουν όμως ένα κοινό υπόβαθρο και έναν κοινό προσανατολισμό: Είναι δεμένοι με τον τόπο, τον τόπο ολωνών μας, και δεν θέλουν σουλτάνους, σοβινισμούς και διχοτομημένη πατρίδα. Αυτό το ακηδεμόνευτο πνεύμα Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας δημιουργεί ελπίδα για να αποτινάξουμε την τουρκική κατοχή.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Φ» αναφέρθηκε ότι «έξι με επτά Τουρκοκύπριοι είχαν ενδιαφερθεί για συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών για θέσεις διπλωματών. Ωστόσο, μόνο μία εξ αυτών προσήλθε στο εξεταστικό κέντρο για να λάβει μέρος στις γραπτές εξετάσεις. Αυτή που διεκδικεί θέση στο διπλωματικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η Ντενίς Μπιριντζί. Γνωστή από τη δράση της στα κατεχόμενα κατά της Τουρκίας και της κατοχής, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη με τους έποικους και τους εθνικιστές».

Όπως επισημάνθηκε, «η ίδια δηλώνει πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με αυτήν της την ιδιότητα συμμετείχε στις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014 μέσα από τον συνδυασμό “Δράσυ-Eylem”. Ήταν η πρώτη φορά που Τουρκοκύπριοι λάμβαναν μέρος, ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε Ευρωεκλογές».

Οι Τουρκοκύπριοι που δεν είναι μόνο κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου ή που επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα ως μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου, αλλά συνάμα παλεύουν ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούν «ισχυρότατο χαρτί» για απελευθέρωση. Αγωνίζονται γι’ αυτό τους το δικαίωμα κόντρα σε εκβιασμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις.

  • Η Ντενίς Μπιριντζί έκανε μια γενναία πράξη για την υπεράσπιση του κυπριακού κράτους. Ο Σενέρ Λεβέντ, διακινδυνεύοντας καθημερινά τη ζωή του, υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία στη φωλιά του λύκου.

Με τη διαπραγματευτική διαδικασία του ΟΗΕ, η οποία, δυστυχώς, είναι εγκλωβισμένη στους τουρκικούς πάγιους σχεδιασμούς για έλεγχο της Κύπρου, με τα μόνιμα βρετανικά συμφέροντα στο νησί και με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος, η προάσπιση και η διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Και μπορεί να επιτευχθεί αν όλοι δούμε επιτέλους την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον με τα δικά μας μάτια, χωρίς καθοδηγητές και κατακτητές.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Μοιάζει με αίμα η μέρα που φεύγει: Οι διάβολοι κυκλοφορούν ελεύθεροι πάνω από την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: