Εσείς που φτιάξατε το γλωσσάρι, γιατί μένετε στην κατεχόμενη Κύπρο; Πηγαίνετε στην Τουρκία…




Του Δρ. Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Τους βλέπεις να γελάνε χωρίς να νοιάζονται για τη ζημιά που προκλήθηκε. Τους βλέπεις να “σπρώχνουν” με το “έτσι θέλω” να κάνουμε “διάλογο” με τους Τουρκοκύπριους (όχι με την κατοχική δύναμη και το κατοχικό καθεστώς). Τους βλέπεις να παπαγαλίζουν σαν τηλεκατευθυνόμενα drawn ότι “δεν είναι υποχρεωτικό”, την ώρα που γράφουν “λέξεις που μετρούν”!

  • Ο Πρόεδρος “σιωπά”!
  • Το ΑΚΕΛ βολεμένο πίσω από τις λέξεις!
  • Η λοιπή αντιπολίτευση απούσα!
  • Ο “Πρόεδρος” της ΕΣΚ επίσης “βουβός”!
  • Ο ΟΗΕ κάνει την πάπια!

Μια νέα τριμερής πλησιάζει. Όλα, έτοιμα να μας πνίξουν μια και έξω. Και η Ευρώπη “χειροκροτεί” για το “κατόρθωμα” της, την ΟΑΣ(Ε)Η που “προσέφερε με αγάπη” για να “συμφιλιώσει” με λέξεις τις δυο πλευρές.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Κύπρο, 238 Ελληνοκύπριοι λειτουργοί του τύπου παλεύουν να σώσουν την ελευθερία του λόγου καταγγέλλοντας το γλωσσάρι στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του μιας και η ζημιά μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Παλεύουν για τους 200,000 πρόσφυγες μας να ονομάζονται πρόσφυγες (και όχι τουρίστες).

  • Για τον Πενταδάκτυλο να ονομάζεται “ματωμένος”. Για την μισή μας πατρίδα να δικαιούται (αν είναι δυνατόν), ναι, να δικαιούται να αγωνίζεται για την ελευθερία της ως κατεχόμενη χώρα λόγω της Τουρκικής εισβολής. Για τους αγνοούμενους που χάθηκαν, κάηκαν από τους Τούρκους.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι εισβολείς (ξένα στρατεύματα κατά το γλωσσάρι!) κρατάνε χιλιάδες λειτουργούς του τύπου και άλλους αθώους ανθρώπους στις φυλακές, κρυμμένοι πίσω από τη δική τους πρόκληση τρομοκρατίας. Το 90% και πλέον των τουρκικών ΜΜΕ ανήκουν ή ελέγχονται από Ερντογάν και τη συμμορία του. Τα τσιράκια Ερντογάν προμηθεύουν, ταΐζουν και ποτίζουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

  • Ρε μάγκισσες και μάγκες που “συμπορεύεστε” με τα Ευρωπαϊκά και ξένα αρπακτικά γλείφοντας μέρα-νύκτα το τουρκικό παγωτό, αφού έχετε τόση μαγκιά και “αφού δεν είναι υποχρεωτικό” (κανείς δεν σας υποχρεώνει να ζείτε στην Κύπρο), γιατί δεν πάτε να ζήσετε στην Τουρκία και να φτιάξετε ένα γλωσσάρι για τον Ερντογάν λέγοντας του:

“Αφέντη αφεντάκη μου, ποιες λέξεις θες σήμερα για να νιώθεις “ο πιο όμορφος του κόσμου;”

Υ..Γ. Εκτός από τη λέξη “μάγκες”, εσείς οι γλωσσαραίοι που γνωρίζετε “καλά” τον τρόπο που θα έρθουν κοντά οι δυο λαοί, μπορείτε να μας πείτε πως να λέμε το “πραξικόπημα” χωρίς να προκαλούμε; Σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Dr. Nicos Antoniades
Adjunct Assistant Professor
City University of New York (CUNY) / College of Staten Island (CSI)
Political Marketing Consultant
Editor ikypros.com and LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Όχι στο γλωσσάρι της ντροπής: Διαμαρτύρονται με επιστολή-διάβημα 238 δημοσιογράφοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: