Επικοινωνία των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Αφγανιστάν

File Photo: US Secretary of State Mike Pompeo appeared before the Senate Foreign Relations Committee hearing ‘An Update on American Diplomacy to Advance Our National Security Strategy’, on Capitol Hill in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο συζήτησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικης συνδιάλεξης που είχαν τη Δευτέρα για την κατάσταση στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Υεμένη, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Πομπέο ευχαρίστησε τον πρίγκιπα για «την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας» προκειμένου να καλυφθούν «οι επείγουσες ανάγκες για τη σταθεροποίηση της βορειοανατολικής Συρίας», αλλά και για την υποστήριξη που προσφέρει το Ριάντ «στην ιρακινή κυβέρνηση».

Ακόμα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο πρίγκιπας αναφέρθηκαν «στην υποστήριξή τους στην κήρυξη εκεχειρίας στο Αφγανιστάν το επόμενο Έιντ» και «στην ειρήνευση στο Αφγανιστάν ευρύτερα». Επιπλέον, «αποτίμησαν την προσπάθεια του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για την επίλυση της σύγκρουσης στην Υεμένη» και εξέτασαν «άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», κατά την ίδια ανακοίνωση.

14/08/2018 02:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal