Ελεύθεροι επιτέλους οι Έλληνες αξιωματικοί! Γιατί άραγε το έκανε αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν;




Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ

Η διεθνοποίηση του ζητήματος του πάστορα Άντριου Μπράνσον και η χρήση του ζητήματος της παράνομης κράτησής του από την Τουρκία, άνοιξε γενικά την υπόθεση των παρανόμως κρατουμένων στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, πέραν από την ανθρώπινη χαρά που πρέπει να νιώσουμε για την επιστροφή των Ελλήνων αξιωματικών, οφείλουμε να προσέξουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται. Για μας είναι χαρά, για τον Ερντογάν, είναι ακόμη μια ντρίμπλα, μια ακόμη επινοήση τακτικισμού. Ας κρατήσουμε τα παρακάτω σημεία.

1.     Το ζήτημα των Ελλήνων αξιωματικών πήρε καλή τροχιά από τη στιγμή που τέθηκε σε συνολική διαπραγμάτευση των ξένων -παρανόμως κρατουμένων- στην Τουρκία.

2. Η Τουρκία επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση τις ΗΠΑ καθώς δείχνει οτι απελευθερώνει ”όποτε θέλει” τους παράνομα κρατούμενους στο έδαφός της.

3. Η Τουρκία επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα (σύμμαχο των ΗΠΑ) να πάρει άλλη θέση από αυτήν που έχουν οι Αμερικανοί στην εν εξελίξει κρίση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

4. Τυχόν ”ευχαριστήρια μηνύματα” στην Τουρκία από μέρους μας για την απελευθέρωση, θα είναι ατυχή. Η Τουρκία θα ζητήσει να ανταποδώσουμε το καλό κλίμα που φτιάχνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ζητήματα Αιγαίου και Κύπρου.

5. Να μείνουμε σε όσα λέει ο Τσαβούσογλου και όχι σε κάποιο ”Πανάγιο δώρο”. Είπε λοιπόν οτι η Ελλάδα είναι υπαίτια γιαόσα γίνονται μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας και ανακάτεψε το Αιγαίο. Ας προσέχουμε λοιπόν όταν έρχονται δώρα από την Τουρκία, κάπου αλλού θα πέσει το βάρος.

6. Όταν μένουμε πιστοί στις θέσεις μας (καμία εξίσωση-ανταλλαγή των 8 πραξικοπηματιών με τους 2 Έλληνες) τότε έχουμε αποτελέσματα με τους Τούρκους. Όταν δεν κάνεις χάρες, σου κάνουν…

7. Ο Ερντογάν προσπαθεί έμμεσα να ηρεμήσει τις αγορές προοικονομώντας οτι θα αφεθεί ελεύθερος και ο πάστορας. Ήδη οι ΗΠΑ όμως του έχουν στείλει ”ατζέντα” για θέματα που μόνο με τον πάστορα δεν έχουν να κάνουν..

8. Είναι πραγματικά κακή αρχή υποδοχής να γιορτάζουμε σα να είμαστε υποτελείς της Τουρκίας ανακατεύοντας μια ιερή μέρα (15η Αυγούστου) με τη διάθεση «δώρων» και «χάριτος» από πλευράς Ερντογάν. Η Τουρκία εδώ και καιρό, κρατούσε παράνομα δύο Έλληνες αξιωματικούς και η παρανομία δεν δωρίζεται…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Γυρίζουν στην πατρίδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Απογειώθηκε το αεροσκάφος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: