Θα επικρατήσει η λογική στο θέμα της Παιδείας, αναφέρει ο υφυπουργός, Βασίλης Πάλμας




Αισιόδοξος πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας που εξήγγειλαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί εμφανίστηκε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Φιλοξενούμενος το μεσημέρι στον Active, ο Βασίλης Πάλμας αναφέρθηκε και στο σχέδιο που προσφέρθηκε από πλευράς Συνεργατισμού στους 900 εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Στόχος της κυβέρνησης κατά τον κύριο Πάλμα δεν είναι η αποκοπή κονδυλίων από την εκπαίδευση αλλά η διάθεση τους σε ποιο παραγωγικούς τομείς, που δεν αφορούν τις επιπλέον ώρες εργασίας εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών.

Παραδέχθηκε εντούτοις ότι θα έπρεπε ο εκπαιδευτικός κόσμος να τύγχανε ενημέρωσης για την πρόθεση της κυβέρνησης η οποία έγινε πράξη με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, όπως υπέδειξε πρόκειται για μία συζήτηση που διεξαγόταν μεταξύ εκπαιδευτικών και τέως Υπουργού Παιδείας, στη βάση της μελέτης που εκπονήθηκε από τoυς Ernst & Young, χρησιμοποιώντας πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Είπε ακόμη ότι κακώς έχουν στοχοποιηθεί εκπαιδευτικοί μέσα από αυτή τη διαδικασία και κακώς έχουν συμπεριφερθεί κάποιοι έναντι του υπουργού, ο οποίος πέραν από πολιτικός τους προϊστάμενος είναι και συνάδελφος τους.

«Για να πετύχουμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να προσέχουμε τις εκστομίζουμε και τι φορτώνουμε ο ένας στον άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δεν απέκλεισε παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μεταξύ των δύο πλευρών, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει καθημερινά.

Εθελούσια έξοδος η πλεονασμός

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο Συνεργατισμό και τα δεδομένα που έδωσε η διεύθυνση του ενώπιον των συντεχνιών σε σχέση με το καθεστώς αποχώρησης 900 υπαλλήλων, ο Βασίλης Πάλμας σημείωσε ότι δεν πρόκειται για εθελούσια έξοδο, αλλά για την μόνη επιλογή που υπάρχει υπό τις περιστάσεις. «Δεν είναι απειλή, αλλά πραγματικό γεγονός. Εάν δεν την αποδεχθούν οι εργαζόμενοι θα βρεθούν πλεονάζον».

Υποστήριξε παράλληλα ότι ο ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να ζητήσει από τη Βουλή επιπλέον ποσά για αποζημιώσεις, καταλήγοντας ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον πόνο των εργαζόμενων, αφήνοντας τους να νομίζουν ότι υπάρχει κάτι καλύτερο πέραν του συγκεκριμένου πακέτου.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: