Στους 87 έφθασε ο αριθμός των νεκρών: Έχασε τη μάχη για τη ζωή διασωληνωμένος στη ΜΕΘ




Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 87 ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Η διαδικασία της νεκροτομής , σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας  Νίκο, Καρακούκη,  ολοκληρώθηκε για τις σορούς που  βρίσκονταν στο νεκροτομείο .

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε ο κύριος Καρακούκης

Ωστόσο η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών συνεχίζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας μέσω του DNA. Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι έρευνες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ όπως ανέφερε ο Σκάι στην προσπάθεια συμβάλουν και Γερμανοί γενετιστές.

Την ίδια ώρα  κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 1ο υπολοίπων τραυματιών  που παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με  στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Παραμένουν συνολικά για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς κάποιοι πήραν εξιτήριο.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι τέσσερα και η κατάστασή τους κρίνεται καλή.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ταυτοποιήθηκε μεταξύ των νεκρών ο σύζυγος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, ο Δημήτρης Τουρναβίτης.

Την ίδια ώρα, δείγμα DNA έδωσαν ο παππούς και η γιαγιά των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνται από τη Δευτέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Υπουργικό συμβούλιο

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει «ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών», όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα μέτρα αυτά χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Α) «Μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων». Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επίδομα 5.000 ευρώ σε οικογένειες ή φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν και 6.000 για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν η ενίσχυση ανέρχεται στα 8.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται επίσης μέτρα άμεσης φορολογικής ελάφρυνσης, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους για τα ακίνητα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα. Β) «Μέτρα αποζημίωσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων» και Γ) μέτρα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά των Δημόσιων Υποδομών.

Βίντεο που “ανέβηκε” στο Facebook αποτυπώνει την μανία και την ένταση της φονικής πυρκαγιάς

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: