Σχεδόν το 50% των σπιτιών στην ανατολική Αττική ηλεκτροδοτείται, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ

Καμένες εκτάσεις και σπίτια στο Νέο Βουτζά Αττικής, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Οι 2.700 παροχές από το σύνολο των 7.500 που επηρεάστηκαν από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Δίκτυο, στις περιοχές Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα, έχουν επανηλεκτροδοτηθεί, ενώ έχουν αντικατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 20 υποσταθμοί από το σύνολο των 50 που καταστράφηκαν.

Αυτή είναι, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), η σημερινή εικόνα από τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η εταιρία τονίζει, ακόμη, ότι έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών όλες τις εσωτερικές διαδικασίες της για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων γεγονότων, έχοντας θέσει σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συνεργεία της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια υλικών και εξοπλισμού.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ανατολική Αττική εργάζονται περίπου 200 άτομα, με τη συνδρομή και μεγάλου αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων από πολλές περιοχές της χώρας.

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει πυρετωδώς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών του Δικτύου, ενημερώνοντας το κοινό για την πρόοδο των εργασιών του μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών, και εκφράζει για ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

26/07/2018 15:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: