“Αρμένιοι και Αιγύπτιοι της διασποράς θα στείλουν βοήθεια στην Ελλάδα”, λέει ο Κουίκ




Οι Αιγύπτιοι και οι Αρμένιοι της διασποράς θα αποστείλουν βοήθεια στη δοκιμαζόμενη από τις τελευταίες πυρκαγιές Αττική, ανακοίνωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, σε χαιρετισμό του προς το συνέδριο των Απόδημων Κυπρίων.

Το θέμα συζήτησε ο κ. Κουίκ με τους συναδέλφους του της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, και της Αρμενίας, Μκχιτάρ Χαϊραπετιάν, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για το ίδιο συνέδριο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Κουίκ ευχαρίστησε θερμά την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όσων πλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κουίκ τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για «επίλυση του Κυπριακού, απαλλαγή από την κατοχή, αποχώρηση του κατοχικού στρατού και επανένωση του τόπου και του λαού». Ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «με τις συμφωνίες που κάνουμε προστετεύουμε την Ελλάδα από την τουρκική “εισβολή” στα Βαλκάνια, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα τη μεγάλη πύλη μεταφορών, εμπορίου, πολιτισμού, αθλητισμού σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια».

Κατά τον ίδιο τρόπο, ανέφερε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Κυπριακή Δημοκρατία «για να τελειώνουμε με το δράμα της κατοχής, ανυποχώρητα, λέγοντας στον τουρκικό παράγοντα ότι λύση δεν θα υπάρξει, αν δεν φύγει και ο τελευταίος Τούρκος κατακτητής από την Κύπρο και αν δεν αλλάξει και το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Συλλυπητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα: Είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού

26/07/2018 14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: