Πολεμικά πλοία στο Μάτι για να πάρουν εγκλωβισμένους πολίτες: Έξι στο νοσοκομείο με εγκαύματα




Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο Μάτι βρίσκεται σε εξέλιξη. Πολεμικά πλοία θα προσεγίσουν την περιοχή για να παραλάβουν όσους βρίσκονται στην παραλία και είναι περικυκλωμένοι από τις φλόγες.

Ο Α’ ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή να αποπλεύσουν αρχικά δυο αρματαγωγά του πολεμικού στόλου για να καταπλεύσουν στο Ζούμπερι όπου βρίσκονται παγιδευμενοι εκατοντάδες πολίτες

Το αρματαγωγό Ικαρία ήδη έχει αποπλεύσει και κατευθύνεται προς την ανατολική Αττική ενώ το δεύτερο πλοίο περιμένει να φτάσει κλιμάκιο της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών οι οποίοι θα έχουν μαζί τους και λέμβους σε περίπτωση που χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον ο κυβερνήτης της φρεγάτας Έλλη πήρε κι αυτός εντολή να φτάσει το ταχύτερο δυνατό στην πληγείσα από τη φωτιά περιοχή.

Μόνο τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα από την περιοχή της Νέας Μάκρης σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική και σύμφωνα με τον Δήμαρχο δεκάδες κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Πυρινή λαίλαπα κατακαίει Νέο Βουτζά και Μάτι: Κάηκαν σπίτια στην περιοχή της Πεντελης

 

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας στην Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

 

 

 

 

Πηγή:HellasJournal, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: