Πυρινή λαίλαπα κατακαίει Νέο Βουτζά και Μάτι: Κάηκαν σπίτια στην περιοχή της Πεντελης




Δραματική είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιτεχνούπολη.

Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά, Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απειλούνται.

Στην περιοχή επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε νωρίτερα ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Οπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.

Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού  πού μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι η φωτιά κατέκαψε τουλάχιστον τρία σπίτια κατά το πέρασμά της από το Νταού Πεντέλης, ενώ άγνωστος αριθμός σπιτιών έχει καεί και στο Νέο Βουτζά.

Η φωτιά έχει περάσει τη Λεωφόρος Μαραθώνος και κατευθύνεται στην παραλία Μάτι.

Κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους, εκκενώνονται τα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Πριν από λίγο μάλιστα απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους και παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Καίγονται σπίτια σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη: Άνιση μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

 

Εκκενώνονται τα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα και της Αεροπορίας στο Ζούμπερι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σκάι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: