Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας στην Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική




ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Συνεχής η ενημέρωση στον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερωνόταν  συνεχώς για τις εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου βρίσκεται.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα τρία πύρινα μέτωπα στην Αττική.

«Πριν ξεκινήσω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τρία παράλληλα μέτωπα στην Αττική, μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο . Με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες , η σκέψη μου είναι εκεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Πυρινή λαίλαπα κατακαίει Νέο Βουτζά και Μάτι: Κάηκαν σπίτια στην περιοχή της Πεντελης

 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κινέτα: Αγωνία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς μέσα στη νύχτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: