Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για ρήξη με τον Τραμπ: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας




Σε ανοιχτή ρήξη οδηγούνται πλέον οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, αν πάρει κανείς “τοις μετρητοίς” τις ανακοινώσεις που έγιναν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑΕ), το οποίο προέβη σε μια σκληρή επίθεση κατά της Ουάσιγκτον.

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΣΑΕ, που συνεδρίαζε επί 5,5 ώρες υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για “απαράδεκτες και ασεβείς δηλώσεις” από την πλευρά της Αμερικής και για ενέργειες που “θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Οι ανακοινώσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που ήταν σε ανάλογο ύφος, απαντώντας στις σαφείς προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον ότι θα υπάρξουν αυστηρότατες κυρώσεις κατά της Άγκυρας αν δε υπάρξει άμεση απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

Το κρίσιμο τηλεφώνημα του Πλανητάρχη στον Τούρκο Σουλτάνο: Πως έφτασαν στα άκρα…

Το εθνικό συμβούλιο υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να συνδέσουν αμυντικές συμφωνίες με άλλες καταστάσεις παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες γεγονός που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες.

Αν οι ανακοινώσεις αυτές απηχούν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και δεν γίνονται για εσωτερική κατανάλωση τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Τραμπ και ο Ερντογάν βαδίζουν σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες που θα εκδικασθεί η νέα αίτηση του πάστορα Μπράνσον για πλήρη απελευθέρωση και άρση απαγόρευσης των ταξιδίων. Η εκδίκαση μπορει να γίνει ακόμα και σε τρεις ημέρες.

Τελευταία ευκαιρία για Ερντογαν: Αίτηση απελευθέρωσης κατέθεσε ο πάστορας του Τραμπ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: