Τελευταία ευκαιρία για Ερντογαν: Αίτηση απελευθέρωσης κατέθεσε ο πάστορας του Τραμπ




Μια απρόσμενη εξέλιξη  στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον  μπορεί να αποδειχθεί η τελευταία ευκαιρία για τον Ταγίπ Ταγίπ Ερντογάν  να αποφύγει τις κυρώσεις που έχει προαναγγείλει  ο Ντόναλντ Τραμπ . 

Ο δικηγόρος του Αμερικανού ιερέα Ισμαήλ Τζέμ Χαλαβούρτ, κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της περασμένης εβδομάδας που προέβλεπε κατ οίκον περιορισμό, και ζητά την πλήρη απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον και την άρση της απαγόρευσης ταξιδίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet.

Ο δικηγόρος του Brunson αναφέρει στην αίτηση του ότι “ο πάστορας δεν μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ελευθερίας του και να επιστρέψει στην καθημερινή του ζωή” υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να ασκήσει την ελευθερία των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, ούτε να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Ο Halavurt ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τη δικαστική επιτήρηση αντί του κατ ‘οίκον περιορισμού και να άρει την απαγόρευση ταξιδιού που επιβλήθηκε στο Brunson.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο το αίτημα θα εξεταστεί μέσα σε μία εβδομάδα το αργότερο και η απόφαση αναμένεται να κρίνει κατά πολύ τις σχέσεις ΗΠΑ -Τουρκίας.

Η υπόθεση του πάστορα έχει προκαλέσει το βαθύτερο ρήγμα στις σχέσεις του Τραμπ με τον Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει με αυστηρές κυρώσεις αν δεν απελευθερωθεί άμεσα ο Αντριου Μπράνσον.

Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν εμφανίστηκε αδιάλλακτος και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι δεν βοηθά αυτός ο “ψυχολογικός πόλεμος”

Ωστόσο η κίνηση αυτή του δικηγόρου του Μπράνσον λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που μετέτρεψε την προφυλάκιση σε κατ οίκον περιορισμό, δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα των έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που γίνονται τις τελευταίες ήμερες και να αποδειχθεί η βαλβίδα εκτόνωσης των πιέσεων που ασκούνται.

Με πληροφορίες από Hurriyet

 

Το κρίσιμο τηλεφώνημα του Πλανητάρχη στον Τούρκο Σουλτάνο: Πως έφτασαν στα άκρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: