Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο συνεργατισμό, η εκλογική νίκη του Ερντογάν σε σχέση με το Κυπριακό και τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο ίδιο έργο…θεατές» γράφει ότι ο συνεργατισμός ανέδειξε τη «γύμνια» του τραπεζικού μας συστήματος και τις νοσηρές νοοτροπίες της κοινωνίας μας. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ θέλει να στήσει νέο συνεργατισμό. Γράφει, επίσης, ότι τερματίζονται από σήμερα οι δωρεάν πλαστικές σακούλες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Μονόδρομος η επικύρωση από τη Βουλή» φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών για τον συνεργατισμό. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για την Κύπρο των ανοικτών ουρανών και εξηγεί πως καλύφθηκε το κενό των ΚΑ. Αλλού γράφει ότι η Άννα Θεολόγου είδε φίμωση και εκφοβισμό.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «€35 δις. Ο λογαριασμός» γράφει ότι ξεπερνούν το ΑΕΠ οι προβλέψεις των τραπεζών για τα επισφαλή δάνεια της τελευταίας 7ετίας. Αλλού γράφει ότι άνοιξε η όρεξη Ερντογάν για τα τεμάχια 3 και 6. Γράφει επίσης ότι χωρίς άδεια λειτουργίας εκατοντάδες γυμναστήρια.

Με τίτλο «Ξεσπίτωμα το επόμενο τους ‘έργο’ » η «Χαραυγή» γράφει ότι το ξεσπίτωμα εκατοντάδων οικογενειών θα είναι το επόμενο προαναγγελθέν έγκλημα της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι πολεοδομική αναρχία απειλεί τη Λεμεσό. Γράφει επίσης ότι δεν ανοίγει σήμερα το οδόφραγμα Δερύνειας.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» υπό τον τίτλο «Μπέρδεμα για τους Βρετανούς μετά το Brexit» γράφει ότι το Τμήμα Μετανάστευσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το καθεστώς των Βρετανών υπηκόων που ζουν στην Κύπρο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία από την χθεσινή πυρκαγιά στον Ύψωνα. Αλλού αναφέρεται στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία ενάντια στις εκποιήσεις.

Υπό τον τίτλο «Καθημερινό πάρτι με ακριβό λογαριασμό», η εβδομαδιαία «Καθημερινή» γράφει ότι η διαχείριση του συνεργατισμού ανοίγει πληγές του παρελθόντος, ενώ σε κάποιους δίνει ευκαιρίες. Η εφημερίδα παρουσιάσει πρωτοσέλιδα τις ιστορίες ενηλίκων που είναι εθισμένοι σε έναν εικονικό κόσμο. Αλλού γράφει ότι η ρίζα του κακού των τροχαίων ατυχημάτων είναι η έλλειψη παιδείας.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» με τίτλο «Πορεία ολέθρου» κάνει λόγο για «δις εξαμαρτείν» για την οικονομία και αναφέρει ότι σε κινούμενη άμμο για δεύτερη φορά σε μια πενταετία βρίσκεται η χώρα. Αλλού αναφέρεται στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και επικαλείται δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη στην «Σ» ότι η ΕΕ έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα στην Άγκυρα πως η ενταξιακή της πορεία περνά μέσα από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της. Γράφει επίσης ότι ολοένα και περισσότεροι Ε/κ μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για αγορά καυσίμων.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/07/2018 11:19 (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΗΦ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: