Η Αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ “έστρωσε το χαλί” για τα Σκόπια, αλλά μόνο αν υπάρξει λύση




Η αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσινσον ανέφερε σήμερα ότι η Δυτική Συμμαχία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική ανοικτών θυρών, σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, και θα στηρίξει τις επιδιώξεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Σε ενημέρωση της στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, είπε συγκεκριμένα:

  • “Θα τονίσουμε επίσης την πολιτική “ανοικτών θυρών” που έχει το ΝΑΤΟ για νέα μέλη και η “ανοικτή θύρα” που θα μπορούσε να επιτευχθεί σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, είναι να επιτρέψουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη αυτής που υπήρξε η πρώην πΓΔΜ – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με συγχωρείτε. Να ξεκινήσει η ένταξη μόλις ολοκληρωθούν τα πάντα με τη “Μακεδονία” και την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα που θα είναι η Βόρεια Μακεδονία”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η Κέι Μπέιλι Χάτσινσον τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει στη σύνοδο μια πρωτοβουλία για την ετοιμότητα των στρατευμάτων του.

Δήλωσε επίσης πως «Ο βασικός μας τομέας αποτροπής θα είναι η Ρωσία και οι κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας, οι προσπάθειες της να διχάσει τα δημοκρατικά μας κράτη»

Παράλληλα ανέφερε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για την αποτροπή των κακόβουλων δραστηριοτήτων της Ρωσίας.

 

Με Τσίπρα και Ζάεφ θα μιλήσει τηλεφωνικά απόψε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
05/07/2018 20:35

Εντελώς διαφορετικές οι απόψεις Ουγγαρίας και Γερμανίας, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: