Ανοίγει πανιά το 55ο Ράλι Αιγαίου: Η εκκίνηση την Παρασκευή, με πρώτο σταθμό την Αμοργό




Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα ενόψει της έναρξης του 55ου Ράλι Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης και οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι έτοιμα για την μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή μονομαχία του Αιγαίου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Ιουλίου (18.00) από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Μπλέσσας» και η πρώτη ιστιοδρομία είναι απόστασης 132 ν.μ., από το Φάληρο στην Αμοργό. Τα άλλα δύο νησιά – σταθμοί θα είναι οι Λειψοί και η Πάρος. Η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών και τα ιστιοπλοϊκά θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας».

«Συνεχίζοντας μία παράδοση 54 ετών, ο ΠΟΙΑΘ διοργανώνει και εφέτος το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου με μία καινοτομία: συντονισμένος με το πνεύμα και τις ενέργειες των διεθνών οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος και ακολουθώντας τις οδηγίες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αφιερώνει την εφετινή διοργάνωση, σε συνεργασία με τη HELMEPA, στην προστασία των θαλασσών. Οι συμμετοχές σκαφών είναι στα ίδια με πέρσι επίπεδα, με δύο ξένες συμμετοχές, μία από την Αυστρία και μία από τη Ρουμανία. Τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τη ναυτική τους ικανότητα σε έναν δύσκολο ναυτικό μαραθώνιο, άνω των 350 ν.μ.» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα σκάφη αναμένεται να τερματίσουν στις 29 Ιουλίου στο Σούνιο και η «αυλαία» της διοργάνωσης θα πέσει στις 30 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις

18/07/2018 17:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: