Νέα εξέλιξη στο Σκοπιανό: “Θα πάρω τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα, όταν…”, δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ




Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ τόνισε σήμερα ότι μόλις ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα γύρω από τη συμφωνία για το θέμα της ονομασίας, θα τηλεφωνήσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως μόλις υπάρξει διευθέτηση των τεχνικών θεμάτων, θα μπορέσει από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσουν την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Γνωρίζετε ότι εγώ ήδη από την αρχή είμαι αισιόδοξος. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση” είπε Ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε: “Μόλις ξεπεράσουμε ορισμένα τεχνικά ζητήματα, θα υπάρξει αμέσως τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατόν θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι έχει συμφωνηθεί και πως θα προχωρήσουν στο εξής οι διαδικασίες, για να καταλήξουμε εγκαίρως πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επειδή τότε θα αποφασιστεί ο ορισμός ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ (χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία”)”.

Ο ίδιος τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει όλοι να είναι προσηλωμένοι στον μέγιστο βαθμό καθώς θα πρέπει να συμφωνηθούν επακριβώς οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε πως εάν τελικά υπάρξει συμφωνία αυτή θα υπογραφεί στις Πρέσπες.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Γιατί κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό: Οι παράλογες απαιτήσεις των γειτόνων μας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: